Γιάννης Ντούμος: Ο Δρόμος Αλληλεγγύης του Ι. Ν. Αγίου Χαραλάμπους, δρόμος προσφοράς στον άνθρωπο

Αθλητικά Κοινωνία

«Για ακόμη φορά έμπρακτα δικαιώνει τον κοινωνικό και παναθρώπινο ρόλος της, πέρα του Λατρευτικού, η τοπική μας Εκκλησία.

  Ο Δρόμος Αλληλεγγύης που διοργάνωσε στις 28 Αυγούστου 2023, με μεγάλη επιτυχία, για όγδοη χρονιά, η Ενορία του Αγίου Χαραλάμπους του Συνοικισμού του Σιδηροδρομικού Σταθμού Κατερίνης, δεν είναι απλά μια αθλητική και όχι μόνο συνάντηση, αλλά ένας δρόμος προσφοράς στον άνθρωπο.

  Αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση του κοινωνικού συνόλου με κατεύθυνση την υποστήριξη φορέων και ανθρώπων που χρειάζονται τη συμπαράστασή μας. Άλλωστε, το αφήγημα του φετινού Δρόμου Αλληλεγγύης  «Μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο» περικλείει τον χαρακτήρα του σημαντικότατου δρώμενου.

  Η εκδήλωση τελεί υπό την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Γεωργίου και υλοποιείται με την άοκνη διάθεση προσφοράς από τον πρόεδρο του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ιερού Ναού, πατέρα Κυριάκο Κοκελίδη και τον συνεφημέριο Αρχιμανδρίτη π. Μελέτιο Παράσχου, καθώς και των μελών του Συμβουλίου.

  Είναι άξιοι συγχαρητηρίων, καθώς και οι συνεργαζόμενοι φορείς, αλλά και η κοινωνία των κατοίκων του Σιδηροδρομικού Σταθμού η οποία στάθηκε για μια ακόμα φορά αρωγός στην αξιέπαινη πρωτοβουλία», δήλωσε με το πέρας της διοργάνωσης ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος του συνδυασμού ΔΗΜΟΣ ΠΡΟΤΥΠΟ-ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΤΟΥΜΟΣ, με την παράλληλη επισήμανση ότι ανάλογες δραστηριότητες θα έχουν την πλήρη υποστήριξή του ιδίου και των συνεργατών του.

  Ο κ. Ντούμος δέχθηκε τις ευχές και την ευλογία του Σεβασμιωτάτου με τον οποίο συζήτησε θέματα κοινωνικής προσφοράς της Εκκλησίας, όπως επίσης και με τους Ιερείς, τους αθλούμενους, τους εθελοντές και τους παρευρισκόμενους.

  Τέλος, συνεχάρη τους συνδιοργανωτές του 8ου Δρόμου Αλληλεγγύης, τον Σύλλογο Καρκινοπαθών Πιερίας «Η Αγία Αικατερίνη»,  τον Αθλητικό-Πολιτιστικό Σύλλογο Δρομέων Πιερίας «Ζευς», το Σώμα Εθελοντών, Σαμαρειτών, Διασωστών και Ναυαγοσωστών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, την Τροχαία Κατερίνης, όλους τους χορηγούς και συμπαραστάτες καθώς επίσης και τους πολίτες, άνδρες και γυναίκες, που έλαβαν μέρος σ’ αυτόν τον αγώνα δρόμου αγάπης και αλληλεγγύης.