Νίκος Κατανάς, πρ. Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης: “Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε για το καλύτερο!”

Social & Local Κοινωνία Πολιτική

“Δεν αρκεί να διεκδικείς κάτι. Πρέπει να έχεις την ικανότητα να καταθέτεις ρεαλιστικές προτάσεις και να πείθεις για την αξιοπιστία σου τους συνομιλητές σου. Σε αυτό το κομμάτι εκ του αποτελέσματος, πήραμε «άριστα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κατερίνης κ. Νίκος Κατανάς και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με την “Εκκίνηση” και τον Κώστα Κουκοδήμο.

Σε συνέντευξη του στο Pieriasocial.gr και στη δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού, ο κ. Κατανάς μιλά για τους τομείς που υπηρέτησε στο Δήμο, το πρόγραμμα “Κάλυψη” μέσω του οποίου 40 οικογένειες οικονομικά αδύναμες θα έχουν χρηματοδότηση του ενοικίου τους για τρία χρόνια, τις χρηματοδοτήσεις που πήρε ο Δήμος άνω των 50 εκ ευρώ, υπογραμμίζοντας πως ” οι συνδημότες μας, ξέρουν καλά ποιος μπορεί, ποιος έχει τις δυνατότητες και το πολιτικό εκτόπισμα να διεκδικήσει από το κέντρο και κυρίως να πετύχει τους στόχους του”.

Η συνέντευξη του κ. Κατανά

Λίγο καιρό πριν τις εκλογές κάνοντας έναν απολογισμό και αυτοκριτική ταυτόχρονα ποια συμπεράσματα βγάζετε;

Το αποτύπωμα της διοίκησης του Κώστα Κουκοδήμου είναι αναμφίβολα θετικό για το Δήμο. Η «Εκκίνηση» δεν ήταν κενό γράμμα, αφού δουλέψαμε σκληρά για να καταφέρουμε να κρατήσουμε όρθιο το Δήμο και πλέον να ατενίζει το μέλλον με σιγουριά. Η εξασφάλιση 50 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ για έργα που πολλά από αυτά έχουν ξεκινήσει και υλοποιούνται δεν ήταν ούτε απλή, ούτε εύκολη υπόθεση. Δεν θα σας κουράσω με αριθμούς και νούμερα. Καλύπτετε χρόνια το ρεπορτάζ στην Πιερία, γνωρίζετε καλά πόσοι υποψήφιοι δήμαρχοι είχαν στο πρόγραμμά τους την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων της Ανδρομάχης, την αξιοποίηση του πρώην εργοστασίου του ΟΣΕ στο Σιδηροδρομικό Σταθμό ή ακόμη και του παλαιού εργοστασίου Ξυλείας στη Μόρνα. Η διοίκηση του Κώστα Κουκοδήμου, κατάφερε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα να ετοιμάσει μελέτες, να καταθέσει προτάσεις και τελικά να υπογράψει τα μνημόνια για την αξιοποίησή τους. Θέλω να πω, ότι δεν αρκεί να διεκδικείς κάτι. Πρέπει να έχεις την ικανότητα να καταθέτεις ρεαλιστικές προτάσεις και να πείθεις για την αξιοπιστία σου τους συνομιλητές σου. Σε αυτό το κομμάτι εκ του αποτελέσματος, πήραμε «άριστα». Όπως πήραμε άριστα και στις κοινωνικές πολιτικές με τη δημιουργία και στελέχωση σε χρόνο ρεκόρ Κοινωνικού Ιατρείου και τη δημιουργία υποδομών για την πρόσβαση των ΑμεΑ. Ναι, πρέπει να γίνουν περισσότερα, αλλά αν μη τι άλλο οι πράξεις μας δείχνουν ότι εργαζόμαστε ουσιαστικά και σ αυτόν τον τομέα.

Σε ποιους τομείς τους οποίους υπηρετήσατε δώσατε έμφαση και γιατί;

Σε όποια καθήκοντα μου ανέθεσε ο δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ανταποκρίθηκα με όλες μου τις δυνάμεις.

          Ξεκίνησα ως πρόεδρος των Δημοτικών Πάρκινγκ όπου με μεγάλο αγώνα και υπομονή πέτυχα την πρώτη έκδοση άδειας λειτουργίας στην ιστορία των Πάρκινγκ. Έγιναν τότε και τα πρώτα βήματα για την εξεύρεση κατάλληλων χώρων στην Παραλία και σύντομα ξεκινά να κατασκευάζεται το πρώτο Δημοτικό Πάρκινγκ εκεί.

          Στον τομέα της κοινωνικής πολιτικής ανέλαβα το επισιτιστικό πρόγραμμα ΤΕΒΑ που πέρα από την άμεση αξιοποίηση των λιμναζόντων 3εκ ευρώ περίπου, λόγω καλής και γρήγορης εκτέλεσης του έργου ο Δήμος Κατερίνης χρηματοδοτήθηκε με επιπλέον 1,25 εκ ευρώ περίπου, χρήματα που αξιοποιούνται ήδη και σύντομα θα έχουμε πάλι διανομή τροφίμων.  

          Στον τομέα της διαχείρισης του μεταναστευτικού, ο τρόπος με τον οποίο εργαστήκαμε και η συνεργασία που είχαμε με το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου ήταν υποδειγματική. Φιλοξενήσαμε –μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ- εκατοντάδες πρόσφυγες. Το πρόγραμμα ολοκληρώθηκε, οι άνθρωποι αυτοί έφυγαν και πλέον ο Δήμος Κατερίνης συμμετέχει στο πρόγραμμα “Κάλυψη” που μέσω αυτού, 40 περίπου ευάλωτες οικογένειες συνδημοτών μας έχουν χρηματοδοτούμενο ενοίκιο για 3 χρόνια. Ούτε Ισλαμαμπάντ γίναμε, ούτε σοβαρά προβλήματα δημιουργήθηκαν. Το μόνο που έμεινε είναι οι «κορώνες μίσους», δυστυχώς και κάποιων δημοτικών συμβούλων. Θεωρώ τον εαυτό μου τυχερό που ήταν μέρος αυτής της πολιτικής, που στην τελική μόνο οφέλη είχε για τον τόπο μας, έτσι όπως την εφαρμόσαμε.

          Τέλος, ως Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, προσπαθώ να διατηρήσω τη δημοκρατική λειτουργία του σημαντικότερου οργάνου της πόλης, ενός οργάνου που στην τελική ακούει, συνδιαλέγεται και ψηφίζει κατά συνείδηση.

Ποιο είναι το μήνυμά σας στους δημότες ενόψει εκλογών;

Δεν θα σταματήσουμε ποτέ να προσπαθούμε για το καλύτερο! Αυτό είναι το μήνυμα και η υπόσχεση προς τους συνδημότες μας. Η εμπιστοσύνη στην «Εκκίνηση» στις εκλογές του Οκτωβρίου, διασφαλίζει τη συνέχεια του Δήμου προς το μέλλον. Οι συνδημότες μας, ξέρουν καλά ποιος μπορεί, ποιος έχει τις δυνατότητες και το πολιτικό εκτόπισμα να διεκδικήσει από το κέντρο και κυρίως να πετύχει τους στόχους του. Ο Κώστας Κουκοδήμος, δεν είναι ούτε «ουρανοκατέβατος», ούτε κατευθυνόμενος. Η πορεία του όλα αυτά τα χρόνια από όποια θέση κι αν υπηρέτησε τον τόπο, αποτελεί εγγύηση ώστε να διασφαλίσουμε όλες τις προϋποθέσεις για να ζήσουμε εμείς και τα παιδιά μας, σε μια πόλη που καθημερινά θα κάνει σταθερά και τολμηρά βήματα προόδου.