Οπτικοακουστικά εργαλεία για την ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου της Πιερίας και του Φεστιβάλ Ολύμπου σχεδιάζει η  Π.Ε. Πιερίας

Πολιτισμός

Υπέγραψε, την Τετάρτη 23 Αυγούστου, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου  τη σύμβαση για την παραγωγή οπτικοακουστικού υλικού για την ανάδειξη του πολιτιστικού κεφαλαίου της Πιερίας.

Η νέα αυτή δράση του Τμήματος Τουρισμού της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας αφορά την ανάδειξη και προώθηση του πολιτιστικού τουρισμού και των εκδηλώσεων του κορυφαίου πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας, του Φεστιβάλ Ολύμπου και παράλληλα την ευρεία διάδοση στο διαδίκτυο, στα κοινωνικά δίκτυα, στα Μέσα Μαζικής Επικοινωνίας και στις διεθνείς εκθέσεις τουρισμού.

Το έργο θα περιλαμβάνει την παραγωγή τηλεοπτικών σποτ, ραδιοφωνικών σποτ και μακετών, σε δυο γλώσσες, Ελληνικά και Αγγλικά, καθώς και την παραγωγή φωτογραφικού υλικού, στα οποία θα αποτυπώνονται κορυφαίες πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ Ολύμπου.

Αποσκοπεί στην αποτύπωση του πολιτιστικού πλούτου της Πιερίας, στα πλαίσια εφαρμογής μιας σύγχρονης στρατηγικής επικοινωνίας και στην προβολή στα κοινωνικά δίκτυα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας και του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (ΠΟΤΑΠ).

Μια ακόμη στοχευμένη δράση, που θα αποτελέσει αναγκαίο διαχειριστικό Εργαλείο για μια ισόρροπη και αποτελεσματική ανάπτυξη του πολιτιστικού τουρισμού και θα ενισχύσει τη διαφοροποίηση της τουριστικής επωνυμίας της Πιερίας έναντι άλλων τουριστικών προορισμών. Συμπληρωματικά θα εμπλουτίσει το συνολικό τουριστικό προϊόν της Πιερίας και θα βελτιώσει τη γενικότερη τουριστική εικόνα του νομού τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου δήλωσε χαρακτηριστικά: «Με όχημα το Φεστιβάλ Ολύμπου γινόμαστε κοινωνοί του αξιοθαύμαστου πολιτιστικού μας κεφαλαίου, που αναμφισβήτητα συμβάλει στην πολιτιστική, καλλιτεχνική, και τουριστική ανάπτυξη της περιοχής μας. Μέσα από τις νέες ψηφιακές τεχνολογίες αναδεικνύουμε ένα από τα μεγαλύτερα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πιερίας, τον πολιτισμό».