Δήμος Κατερίνης: 1.000.000 ευρώ για την κατασκευή & βελτίωση του δρόμου Μ. Μηλιάς – Καρυών – Υπεγράφη η σύμβαση ξεκινά άμεσα το έργο

Κοινωνία

Ένα μεγάλο έργο, που θα  βελτιώσει αισθητά τον δρόμο Μ. Μηλιάς – Καρυών, βάζει μπροστά ο δήμος Κατερίνης. Ο λόγος για την ασφαλτόστρωση υφισταμένης αγροτικής οδού, τη βελτίωση των γεωμετρικών της χαρακτηριστικών, καθώς και τη δημιουργία τεχνικών έργων κατά μήκος του δρόμου μήκους 1.795,63, προκειμένου να αναβαθμιστεί η οδική ασφάλεια των κατοίκων και επισκεπτών της περιοχής.

«Τα έργα βελτίωσης του οδικού δικτύου στις Κοινότητες του Δήμου μας, αποτελούν προτεραιότητα για τη διοίκησή μας, καθώς ενισχύουν  την οδική ασφάλεια, ενώ δημιουργούνται και προϋποθέσεις ανάπτυξης», δήλωσε ο δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος, παρουσία του οποίου, υπεγράφη από τον Αντιδήμαρχο Κοινοτήτων & Αυτεπιστασίας, Γιάννη Συμεωνίδη και από εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, η  σύμβαση για την υλοποίηση του έργου με τίτλο: «Κατασκευή-Βελτίωση της οδού Μ. Μηλιάς – Καρυών της Δ.Ε. Πέτρας του Δήμου Κατερίνης».

Ειδικότερα, πρόκειται για οδό, που ξεκινά από την είσοδο του οικισμού Καρυές στα δεξιά της επαρχιακής οδού και ακολουθεί υφιστάμενη χάραξη, η οποία καταλήγει στην επαρχιακή οδό που συνδέει την Άνω Μηλιά με τη Μεσαία Μηλιά.

Πιο συγκεκριμένα, το έργο εκτιμώμενης αξίας 1.000.000 ευρώ με ΦΠΑ χρηματοδοτείται από  ΠΙΣΤΩΣΕΙΣ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών Γενική Γραμματεία Υποδομών Διεύθυνση Οδικών Έργων (Δ.Ο.Υ.) – Τμήμα Κατασκευών, ενώ  είναι εγγεγραμμένο στον προϋπολογισμό του Δήμου Κατερίνης.

Η προθεσμία εκτέλεσης του έργου, είναι (15) Δεκαπέντε μήνες από την υπογραφή της σύμβασης.