Δήμος Κατερίνης: Νέα πεζοδρόμια, με σύγχρονα υλικά, φιλικά προς το περιβάλλον, διαμορφώνουν στην πόλη και στις κοινότητες συνεργεία του Δήμου

Κοινωνία

Δρόμος πολυσύχναστος η οδός Βεροίας, με λίγα μόλις εκατοστά υποτυπώδους πεζοδρομίου – υπαρκτού και ταυτόχρονα ανύπαρκτου, άκρως ακατάλληλου έως και επικίνδυνου για τους διαβάτες θύμιζε, ότι, από εκεί πρέπει να βαδίζουν μικροί και μεγάλοι, ανήμποροι και μη, που ήθελαν να προσεγγίσουν στον Σταθμό Υπεραστικού ΚΤΕΛ Πιερίας. Είναι χαρακτηριστικό, ότι, οι διερχόμενοι πολλές φορές δεν ήταν εφικτό να κινηθούν στα πεζοδρόμια και αναγκάζονταν να κατέβουν στον δρόμο, με τον κίνδυνο πρόκλησης ατυχήματος να ελλοχεύει.

Η διαχρονικά προβληματική για την εξυπηρέτηση των κατοίκων λειτουργία της οδού ανήκει στο παρελθόν, καθώς τα στενά πεζοδρόμια διαπλατύνθηκαν, ο δρόμος αισθητικά και λειτουργικά αναβαθμίστηκε  με την αποκατάσταση και επίστρωση πεζοδρομίων με κυβόλιθους και οι πεζοί πήραν επιτέλους ανάσα. Η οδός Βεροίας, εξυπηρετεί πλέον την άνετη πρόσβαση κατοίκων και επισκεπτών, την ασφαλή κίνηση – προσβασιμότητα στο ΚΤΕΛ. Επίσης, τη  βελτίωση της λειτουργικότητας  της ευρύτερης περιοχής.

«Εξασφαλίζουμε τις καλύτερες δυνατές υποδομές στην πόλη και στις κοινότητες. Συμβάλλουμε στην καλύτερη λειτουργία  της καθημερινότητας στον Δήμο μας» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κατερίνης, Κώστας Κουκοδήμος.

Η παρέμβαση θα ολοκληρωθεί με την ασφαλτόστρωση της οδού Βεροίας, τις επόμενες ημέρες.