Χάλκινος Παγκόσμιος πρωταθλητής ο Αχιλλέας Χρυσίδης των Ολυμπίων Κατερίνης

Αθλητικά

Αχιλλέας Χρυσίδης  κατέκτησε με τα χρώματα της Εθνικής ομάδας μας το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U20 που διεξάγεται στο Αμμάν της Ιορδανίας. Ο Μακεδόνας πρωταθλητής  των Ολυμπίων Κατερίνης πραγματοποίησε μια σπουδαία εμφάνιση και σήκωσε ξανά την ελληνική σημαία ψηλά.

Πραγματοποιώντας ένα τέλειο αγώνα στον «μικρό» τελικό των 130 κιλών της ελληνορωμαϊκής και να επικρατήσει 5-0 του Αλεξάντρ Μελέχοφ από τη Ρωσία!

Ο τεράστιος Χρυσίδης ανέβηκε στο τρίτο σκαλί του και απέδειξε ότι έχει όλο το μέλλον μπροστά του, καθώς πλέον συγκαταλέγεται ανάμεσα στους κορυφαίους ανερχόμενους παλαιστές του πλανήτη. Να θυμίσουμε ότι στο παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ιορδανίας ο Χρυσίδης ξεκίνησε την πορεία του επικρατώντας με σκορ 7-3 του Έρικ Πανκ από την Εσθονία.

Στα προημιτελικά νίκησε με 6-4 τον Έιντεν Ικάικα Χάμαρ Ατάο από τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ενώ στα ημιτελικά ηττήθηκε από τον Κινέζο Γουενχάο Τζιανγκ.

Να σημειωθεί ότι η Ελληνική πάλη είχε κατακτήσει ξανα τελευταία φορά πριν από 18 χρονιά    μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα εφήβων όπως αυτό στην κατηγορία των 130 κιλα της ελληνορωμαϊκής με τον Αχιλλέα Χρυσιδη.

Έναν αθλητή που το πείσμα του δικαίωσε τις προσπάθειες του.

Ο Αχιλλέας είναι παράδειγμα προς μίμηση για τις νέες γενιές. 

Υ. Γ. (Τελευταίο το 2005 με τον Παναγιώτη Παπαδόπουλο στην ίδια κατηγορία).