52ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Κινηματογράφος| Η ταινία «Uneannéechezlesfrançais-Ένα χρόνο στη Γαλλία»

Πολιτισμός

Ο Μαροκινός κινηματογράφος συνεχίζει τον κύκλο των προβολών που φιλοξενεί και φέτος το 52 Φεστιβάλ Ολύμπου. Ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου εντάσσει στο πρόγραμμά του κινηματογραφικές προβολές από τις μέχρι τώρα τιμώμενες χώρες.

  Το Μαρόκο υπήρξε τιμώμενη χώρα στο 44ο Φεστιβάλ Ολύμπου του 2015.

  Η ταινία «Une année chez les français – Ένα χρόνο στη Γαλλία» γυρίστηκε το 2018 και το θεματολόγιο της αναφέρεται στις χώρες Μαρόκο και Γαλλία

  Η ταινία θα προβληθεί στον αύλειο χώρο του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης, τόπος δραστηριοτήτων της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Πιερίας, την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023, στις 9:00 μ μ.

Το σενάριο

  1969. Οι Αμερικάνοι περπατούν στο φεγγάρι. Ο Mehdi, 10 ετών, φτάνει στο Λύκειο Lyautey στην Καζαμπλάνκα όπου ένας Δάσκαλος, εντυπωσιασμένος από την εξυπνάδα του, του βρίσκει υποτροφία της γαλλικής κυβέρνησης. Η ταινία διηγείται τη συγκινητική ιστορία ενός παιδιού που στη διάρκεια μιας σχολικής χρονιάς γεμάτης με αναπάντεχες συναντήσεις, ωθείται σ’ έναν κόσμο που βρίσκεται στον αντίποδα εκείνου της οικογένειάς του.

  Σενάριο: Abdelfattah Arrom-Fouad Laroui (βασισμένο στο ομότιτλο μυθιστόρημά του)  Σκηνοθεσία : Abdelfattah Arrom 

   Η ταινία προβάλλεται σε συνεργασία με την Πρεσβεία του Μαρόκου και αποτελεί συνδιοργάνωση του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου με την Κινηματογραφική Λέσχη Κατερίνης.

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.