Συνάντηση του Υπουργού Επικρατείας και κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου με τον πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πιερίας

Πολιτική

Στην Κατερίνη βρίσκεται από σήμερα ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος. Ο κ. Τζανακόπουλος  συναντήθηκε το μεσημέρι με τον πρόεδρο του Επιμελητήριου Πιερίας  Η. Χατζηχριστοδούλου  και συζήτησαν τα θέματα της επιχειρηματικότητας. Παρά το γεγονός ότι είχαν προσκληθεί και άλλοι φορείς δεν ήλθαν στην συνάντηση στην οποία παραβρέθηκαν οι βουλευτές και κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Η επιχειρηματικότητα

 Ο κ. Χατζηχριστοδούλου  ανέλυσε διεξοδικά τα ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κλάδο όπως η υψηλή φορολογία, το παρεμπόριο, ο ΕΝΦΙΑ και το ζήτημα της ρευστότητας. « Ο επιχειρηματίας προσπαθεί να επιβιώσει» τόνισε χαρακτηριστικά ο ο πρόεδρος του Επιμελητήριου.

Ο κ. Τζανακόπουλος

Από την πλευρά του ο κ. Τζανακόπουλος αναφέρθηκε στην μείωση του ΦΠΑ κατά  μια ποσοστιαία μονάδα από το 2020, παραδέχθηκε ότι ο εξωδικαστικός «δεν περπάτησε» καθώς και ότι το είχαν επισημάνει στους θεσμούς την περίοδο εκείνη,  και πρόσθεσε ότι το κόστος  στα δημοσιονομικά θα είναι συνολικά 540 εκ ευρώ από την μείωση του ΦΠΑ. Σημείωσε ότι ο πρωταρχικός στόχος είναι να είναι το χρέος βιώσιμο, γιατί αυτό συνεπάγεται υγιή δημοσιονομικά και προχώρησε σε μια αναδρομή του παρελθόντος, στην πορεία με την οποία αυξήθηκε το δημόσιο  χρέος. «Από το 2017 δεν υπάρχει κανένα δημοσιονομικό μέτρο» ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος  και πρόσθεσε: «αν επιστρέψουμε στις παλιές πολιτικές τίποτα δεν εγγυάται ότι δεν θα ξαναζήσουμε δύσκολες καταστάσεις όπως παρελθόν».