Όταν έχεις μάθει στο τζάμπα, ζητάς και τα τυροπιτάκια

Πολιτική

της Γνωσούλας  Χαϊλατζίδου

Το Δημοτικό Συμβούλιο Κατερίνης συνεδρίασε στις 18 Φεβρουαρίου 2019. Ανάμεσα στα θέματα και στο  κομμάτι που αφορούσε τις  συνδιοργανώσεις του  Δήμου με  φορείς της  πόλης,  υπήρχε  και   το πρωτοφανές «Στην εκδήλωση της ΝΟΔΕ Πιερίας, Θεματικός τομέας εργαζομένων … Το ύψος της δαπάνης συνδιοργάνωσης της εκδήλωσης ανέρχεται στο ποσό των 500€ με ΦΠΑ, τα οποία θα διατεθούν για την κάλυψη ήχου και την αγορά εδεσμάτων για μπουφέ»!

Η πλειοψηφούσα παράταξη του κ. Χιονίδη δεν έκρυψε ποτέ ότι πρόσκειται στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας, παρά τα «ανεξάρτητα τοπικοαυτοδιοικητικά και ακομμάτιστα» που ακούμε κατά καιρούς. Άλλο είναι όμως το να υποστηρίζεις  και  να υποστηρίζεσαι   από ένα κόμμα και άλλο το να χρηματοδοτείς εκδηλώσεις του κόμματός σου για να αγοραστούν τυροπιτάκια και πτι-φουρ για το μπουφέ.  

Μετά από την έντονη αντίδραση των δημοτικών συμβούλων του «Άλλου Δρόμου» το θέμα αποσύρθηκε, με τη δικαιολογία ότι «μπήκε εκ παραδρομής», όπως είπε  η αρμόδια  αντιδήμαρχος. Ειλικρινά αναρωτιέμαι πώς μπορεί μία  έμπειρη και με  πολλά χρόνια  στην αυτοδιοίκηση  αντιδήμαρχος να δει ένα τέτοιο αίτημα χρηματοδότησης και να τολμήσει να το φέρει προς ψήφιση. Πώς γίνεται να είδε η πρόεδρος του ΔΣ το θέμα και  να  το έθεσε  προς συζήτηση;  Γιατί η δικαιολογία μόνο θυμηδία μπορεί να μας προκαλέσει.

Φαίνεται ότι από τα 200 εκατομμύρια δανεικά κι αγύριστα που χρωστάει η ΝΔ δεν έμεινε τίποτα. Έτσι αναγκάζεται η ΝΟΔΕ Πιερίας να βγει στη γύρα για να βρει χορηγίες. Και κάνει αιτήματα στο Δήμο Κατερίνης να της χορηγήσει 500€ για να πληρώσει την ηχητική κάλυψη και το μπουφέ των εκδηλώσεών της.

Αυτό το συμβάν δεν είναι απλά αδιανόητο. Είναι εξοργιστικό. Ίσως οφείλεται στην αντίληψη κάποιων ότι ο Δήμος είναι «δικό τους μαγαζί» και ότι το κράτος «τους ανήκει κληρονομικά».

Όταν έχεις μάθει τόσες δεκαετίες στο τζάμπα, ζητάς και τα τυροπιτάκια.

Χαϊλατζίδου Θεοδοσία (Γνωσούλα)

Δημοτική Σύμβουλος ΚατερίνηςΕπικεφαλής «Άλλου Δρόμου