Μήνυμα Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας για τον Δεκαπενταύγουστο

Κοινωνία

Ήρθε η ώρα να γιορτάσουμε και φέτος το «Πάσχα του καλοκαιριού», την κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου, της Μητέρας όλων μας, της πηγής του θάρρους και της δύναμής μας. Η Παναγιά μας είναι η πρώτη που προσφωνούμε και επικαλούμαστε στα δύσκολα και στα εύκολα. Αυτή στην οποία καταφεύγουμε για στήριξη, στην οποία πάντα προστρέχουμε μέσω της προσευχής για προστασία, παρηγοριά και βοήθεια.

Η Ορθόδοξη πίστη μας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της υπόστασής μας. Ως ορθόδοξο έθνος έχουμε την Θεομήτορα βαθιά στη συλλογική μας συνείδηση και συνοδεύει κάθε σημαντική στιγμή του ατομικού μας αλλά και του εθνικού γίγνεσθαι.

Στέλνουμε λοιπόν και φέτος το Δεκαπενταύγουστο μήνυμα αγάπης, ανθρωπιάς, αλληλεγγύης αλλά και ελπίδας,  ενότητας,  εθνικής ομοψυχίας,  σύμπνοιας και  συνεργασίας. Εφόδια για να ατενίζουμε με αισιοδοξία και θάρρος κάθε εμπόδιο, κάθε δυσκολία και κάθε πρόκληση σαν άτομα αλλά και σαν κοινωνικό σύνολο.

Η Παναγία μας αποτελούσε πάντα υπόδειγμα αυτοθυσίας, ταπεινότητας, ανιδιοτέλειας και υπομονής. Ας αντλήσουμε και φέτος αστείρευτη δύναμη από́ τη χάρη Της και ας εμπνευστούμε από τις αρετές Της, εορτάζοντας και τιμώντας Την με το βλέμμα στραμμένο στον συνάνθρωπο, ενωμένοι για το κοινό καλό, με σύνεση και αυξημένο αίσθημα ευθύνης.

Η Χάρη της Παναγιάς μας να χαρίσει σε όλους μας υγεία, δύναμη και φώτιση. Η ευλογία Της να μας προστατεύει και να μας καθοδηγεί για το κοινό καλό και να βοηθήσει την πατρίδα μας να αντιμετωπίζει κάθε πρόκληση.

Εύχομαι από καρδιάς χρόνια πολλά στις εορτάζουσες και τους εορτάζοντες! Χρόνια πολλά σε όλο τον κόσμο για την μεγάλη αυτή γιορτή της ορθοδοξίας!

Η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας

Σοφία Μαυρίδου