Το βιογραφικό του υποψηφίου δημάρχου Κατερίνης Γιάννη Ντούμου

Κοινωνία Πολιτική

Για όλους εσάς που θα θέλατε να μάθετε την προσωπική & επαγγελματική μου διαδρομή, παραθέτω ένα σύντομο βιογραφικό:

🔹Γεννήθηκα στο Κίτρος το 1963. Φοίτησα στο Δημοτικό του Κίτρους. Γυμνάσιο και Λύκειο παρακολούθησα στην Κατερίνη. Από τα μαθητικά μου χρόνια μέχρι και σήμερα ζω μόνιμα στην πόλη της Κατερίνης.

🔹Το 1985 ολοκλήρωσα τη στρατιωτική µου θητεία στο Χαϊδάρι.

🔹Είμαι παντρεμένος με τη Βούλα Πούλιου και έχουμε δύο παιδιά, το Στέλιο και την Αναστασία.

🔹Το 1989 αποφοίτησα από την Παιδαγωγική Ακαδηµία Τριπόλεως και για δύο µήνες εργάστηκα ως αναπληρωτής δάσκαλος.

🔹Παράλληλα µε τις σπουδές µου (1981) δηµιούργησα επιχείρηση εισαγωγών – εξαγωγών µεταξύ Σερβίας και Ελλάδας.

🔹Το 1989 αποφάσισα να ακολουθήσω τη δουλειά του πατέρα µου που διατηρούσε εμφιαλωτήριο αναψυκτικών στο Κίτρος από το 1960.

🔹Το 1992 μετέφερα το εμφιαλωτήριο στην Κορυτσά της Αλβανίας. Η δραστηριότητα αναπτύχθηκε με τη δημιουργία 2ου εµφιαλωτηρίου αναψυκτικών στα Τίρανα – περιοχή Κάµζα.

🔹Το 1996 προχώρησα στη δημιουργία 3ου εµφιαλωτηρίου νερού στις πηγές Σελίτα – Αλβανία. Παράλληλα δραστηριοποιούμουν στις εισαγωγές – εξαγωγές τροφίµων.

🔹Το 1997, εξαιτίας του εμφυλίου πολέμου στην Αλβανία, αποµακρύνθηκα µαζί µε άλλους Έλληνες µε το αντιτορπιλικό «Καβαλούδης» με προορισμό την Κέρκυρα. Επέστρεψα στην Αλβανία 20 μέρες μετά.

🔹Το 1998 από κοινού µε το ∆ηµήτρη Ελευθεριάδη ιδρύσαμε στην Αλβανία την Hellas Service – Οδική Βοήθεια που αποτέλεσε τη βάση για τη δηµιουργία της σηµερινής κατασκευαστικής εταιρείας Hellas Constructions η οποία δραστηριοποιείται στον τοµέα των τηλεπικοινωνιών σε διάφορες χώρες του κόσµου.

🔹Σήµερα η έδρα της εταιρείας είναι στις Αλυκές Κίτρους εκτελώντας έργο για τους τρεις παρόχους κινητής τηλεφωνίας, στον τοµέα της οπτικής ίνας και των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

🔹Το 2008 δηµιούργησα εργοστάσιο παραγωγής µπριγκέτας στη Ρουµανία.

🔹Από το 2013 δραστηριοποιούµαι και στον τουρισμό με ιδιόκτητο ξενοδοχείο στην Παραλία Κατερίνης.

🔹Την ίδια χρόνια ξεκίνησε η επιχειρηματική μου δραστηριότητα στην Γκάνα της Αφρικής, στον τοµέα των τηλεπικοινωνιών και της παραγωγής προϊόντων αλουµινίου.

🔹Το 2020 δημιουργήσαμε με την οικογένειά μου εµπορικό κατάστηµα και e-shop µε παιδικά ρούχα στον πεζόδροµο της Κατερίνης.

🔹Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αριθμός των εργαζόμενων και συνεργαζόμενων σε όλες τις επιχειρηματικές δραστηριότητες ξεπερνά τα 1000 άτομα.