Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. τίμησε την εφημερίδα «Ελευθερία» Λάρισας στη συναυλία μνήμης του Δ. Παντερμαλή με Μελοποιημένη Ποίηση

Επαγγελματίες Πολιτισμός

Εκφράζοντας τις ευχαριστίες προς τον Δημοσιογραφικό Οργανισμό «Ελευθερία» Λάρισας, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, τίμησε την Λαρισινή εφημερίδα, για την πολυετή, πολύπλευρη υποστήριξη και προβολή των δράσεων του Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Η απονομή έγινε σε έναν συμβολικό τόπο, στο Κάστρο Πλαταμώνα, περιοχή όπου συνυπάρχουν Πιεριείς και Λαρισαίοι και στο πλαίσιο της συναυλίας «Μελοποιημένη Ποίηση» που απέδωσε η Ορχήστρα Νέων Δίου, προς τιμή του αρχαιολόγου-ανασκαφέα της Ιερής πόλης των Μακεδόνων, Δημήτρη Παντερμαλή.

Η τιμητική διάκριση

  Προλογίζοντας την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο εμβληματικό Κάστρο Πλαταμώνα, το βράδυ της Δευτέρας 7 Αυγούστου 2023, το διοικητικό μέλος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου-υπεύθυνος επικοινωνίας, Περικλής Χατζηγιάννης, επισήμανε: «Ο ΟΡ.ΦΕ.Ο. τιμά απόψε μια εφημερίδα που συμπλήρωσε 101 χρόνια ζωής, την ¨Ελευθερία¨ Λάρισας, με τεράστια συμβολή στην ενημέρωση και ανάδειξη των ζητημάτων της Περιφέρειας και η οποία στήριξε και πρόβαλε όσο λίγα έντυπα το έργο του Φεστιβάλ Ολύμπου. Είναι η ελάχιστη τιμή του Οργανισμού μας, αλλά  και η δημόσια έκφραση των ευχαριστιών μας»

  Ο πρόεδρος του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου, Γρηγόρης Παπαχρήστος, απονέμοντας τη τιμητική διάκριση στον εκπρόσωπο της εφημερίδας, στον εκ των Αρχισυντακτών, Σωτήρη Κέλλα, τόνισε: «Επιλέξαμε να σας απονείμουμε ένα αντίγραφο από τα ευρήματα της περιοχής. Το πρόσωπο της Νίκης. Έτσι συμβολικά για να είστε πάντα νικητές στο δημοσιογραφικό σας έργο, κορυφαίοι και πάντα πρωτοπόροι. Σας ευχαριστώ για την υποστήριξη σας. Θεωρώ ότι το έντυπο που εκπροσωπείτε, αποτελεί κόσμημα στην Ελληνική δημοσιογραφία και κορωνίδα του Περιφερειακού Τύπου.»

Ο Αρχισυντάκτης

  Στην αντιφώνησή του, Αρχισυντάκτης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού «Ελευθερία» Λάρισας, Σωτήρης Κέλλας, πέρα της έκφρασης των ευχαριστιών για την τιμητική διάκριση, είπε: «Ο Οργανισμός μας συμπλήρωσε πέρυσι ένα αιώνα ζωής και συνεχίζει πλέον στη δεύτερη εκατονταετία, παραμένοντας ως η κορυφαία περιφερειακή εφημερίδα. Ευχαριστώ το Φεστιβάλ Ολύμπου για την τιμή. Αποτελείται ένα αξιόλογο πολιτιστικό σημείο αναφοράς για την Πιερία, για την Ελλάδα, για το διεθνές περιβάλλον.

  Τα πενήντα δύο δημιουργικά σας χρόνια τα οποία εύχομαι να αυξηθούν και να μας φτάσετε, χαρίζουν ευχάριστες βραδιές στους ντόπιους και τους παραθεριστές. Συγχαρητήρια για τη βραδιά τιμής και στον αείμνηστο Δημήτρη Παντερμαλή, έναν άνθρωπο που το Δίον αποτέλεσε βίωμα ζωής. Το δημιουργό του πρώτου αρχαιολογικού πάρκου στην Ελλάδα.  

  Θα συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις πρωτοβουλίες σας, γιατί το αξίζετε. Σας ευχαριστώ.»

  Ολοκληρώνοντας την τελετή, ο υπεύθυνος επικοινωνίας του ΟΡ.ΦΕ.Ο, Περικλής Χατζηγιάννης απονέμοντας στον κ. Κέλλα το Λεύκωμα «50 Χρόνια Φεστιβάλ Ολύμπου» σκιαγράφησε την τριαντάχρονη δημοσιογραφική του διαδρομή, λέγοντας: «Ο Σωτήρης αγωνίζεται καθημερινά άοκνα και δημιουργικά στο μετερίζι για την πληροφόρηση της Θεσσαλίας και ευρύτερα. Μέσα από τις στήλες μιας εφημερίδα που ξεπερνά σε κυκλοφορία και δεν είναι τυχαίο, πολλές αντίστοιχές των Αθηνών.»

Η συναυλία

  Στη συνέχεια η Ορχήστρα Νέων του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου σε μουσική διεύθυνση Νίκου Πατρή, παρουσίασε τη συναυλία  με αναφορά τη μελοποιημένη ποίηση και με τίτλο «… κι εγώ ονειρεύτηκα έναν καλύτερο κόσμο …». Ήταν ένα μουσικό αφιέρωμα στη μνήμη του Δημήτρη Παντερμαλή, σε συμπαραγωγή του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και του Κέντρου Γραμμάτων και Τεχνών Δίου Πιερίας.

  Μια συναυλία των ήχων και των χρωμάτων με φόντο το Κάστρο, στην απόληξη του Ολύμπου.

  Ερμήνευσαν, οι  Βασίλης Λέκκας,   Μπάμπης Βελισσάριος,   Δήμητρα Αντωνακούδη, Γεωργία Μαρινοπούλου και  Χρυσάνθη Ευαγγελοπούλου.

 Στην παρουσίαση της συναυλίας και στην αφήγηση ποιητικών κειμένων ο Αλέξης Κωστάλας.