«Βενιαμίν» Σύλλογος προστασίας παιδιών: Επετειακή φιλανθρωπική συναυλία για τα 30 χρόνια προσφοράς

Πολιτισμός

«La Divina» & «Άξιον Εστί» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ευθύμη Μαυρίδη

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΟΛΥΜΠΟΥ

ΑΡΧΑΙΟ ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΟΥ

2 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ / ΩΡΑ: 21:00

Εισιτήριο: €12 (γενική είσοδος), €10 (προπώληση), €8 (πολύτεκνοι, άνεργοι, φοιτητές, μαθητές), δωρεάν παιδιά έως 10 ετών

Κλείνοντας 30 χρόνια προσφοράς, ο Σύλλογος Προστασίας Παιδιών ΒΕΝΙΑΜΙΝ διοργανώνει μια επετειακή – φιλανθρωπική εκδήλωση με διττό σκοπό. Αφενός, πρόκειται για μια εορταστική εκδήλωση στη διάρκεια της οποίας θα τιμηθούν πρόσωπα και θεσμοί για τη στήριξή τους προς το έργο του Συλλόγου και, αφετέρου, επιδιώκεται η συγκέντρωση οικονομικών πόρων για την υλοποίηση του οραματισμού του Οργανισμού για την απόκτηση ενός ιδιόκτητου χώρου θέτοντας σε λειτουργία νέες δωρεάν υπηρεσίες προς το κοινωνικό σύνολο, όπως η λειτουργία του Κέντρου Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών και στήριξης της οικογένειας (ΚΗΦ).

Η συναυλία

Η επετειακή/φιλανθρωπική εκδήλωση αφορά στη διοργάνωση συναυλίας, στις  2 Σεπτεμβρίου 2023, στο αρχαίο θέατρο του Δίου, στο πλαίσιο του προγράμματος του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου με τη συμβολή καλλιτεχνών με διεθνή καριέρα. Την καλλιτεχνική επιμέλεια και διεύθυνση έχει ο διακεκριμένος μαέστρος και Πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Ευθύμιος Μαυρίδης.

Η επετειακή / φιλανθρωπική συναυλία θα δοθεί σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος, το κονσέρτο για πιάνο σε φα ελάσσονα του J.S. Bach από τον παγκοσμίου φήμης πιανίστα με καταγωγή από την Κατερίνη, Πάρη Τσενίκογλου. Στη συνέχεια, στο πλαίσιο του έτους Μαρία Κάλλας που όρισε το ΥΠ.ΠΟ.Α., θα παρουσιαστεί ένα αφιέρωμα στην Ελληνίδα καλλιτέχνιδα που «στοίχειωσε» αλλά και καθόρισε την σύγχρονη όπερα.  Η υψίφωνος Γιούλη Καραγκούνη θα ταξιδέψει γι’ αυτή την συναυλία από την Βιέννη για να παρουσιάσει άριες από όπερες που ερμήνευσε η «la Divina».

Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, θα παρουσιαστεί το εμβληματικότερο έργο της σύγχρονης ελληνικής μουσικής δημιουργίας, το λαϊκό ορατόριο «Άξιον Εστί», του Μίκη Θεοδωράκη. Συμπράττουν ο λαϊκός ερμηνευτής Κώστας Καψάλης, ο βαρύτονος Αθανάσιος Μπατάλας, παιδική χορωδία, η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης και η μικτή χορωδία του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου Γιαννιτσών, κλιμάκιο της ορχήστρας musicart του Νέου Ωδείου Κοζάνης (διδασκαλία Μαρία Καραγιάννη) και η ορχήστρα της Ε.Π.Μ.. Αναγνώσματα: Κώστας Μυστακίδης.

Συνδιοργανωτές

Στην ιδιαίτερη αυτή εκδήλωση του συλλόγου ΒΕΝΙΑΜΙΝ στέκονται δίπλα του αρωγοί ως συνδιοργανωτές η Μητρόπολη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος, η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας, οι Δήμοι Κατερίνης, Δίου – Ολύμπου και Πύδνας Κολινδρού. Η συναυλία είναι υπό την αιγίδα του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου και εντάσσεται στο πρόγραμμα του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου. 

Ο φιλανθρωπικός σκοπός της συναυλίας

Ο πρωταρχικός και μείζονος σημασίας σκοπός της φιλανθρωπικής συναυλίας είναι η συγκέντρωση χρηματικού ποσού το οποίο θα αξιοποιηθεί για την αγορά ιδιόκτητων εγκαταστάσεων που θα διαμορφωθούν έτσι ώστε ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ να εκπληρώσει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την αποστολή του.

«Θέλουμε να είμαστε μία χείρα βοηθείας σε ανθρώπους που δοκιμάζονται αλλά και θα δοκιμαστούν τα δύσκολα χρόνια που έχουμε μπροστά μας και, το πιο σημαντικό, να δημιουργήσουμε εντός αυτού του κτηρίου, το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Παιδιών και στήριξης της οικογένειας (ΚΗΦ) παρέχοντας ημερήσια φροντίδα σε παιδιά που την στερούνται. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους συνδράμουν για την υλοποίηση αυτής της συναυλίας αποδεικνύοντας στην πράξη ότι όλοι μαζί μπορούμε να ενώσουμε τις δυνάμεις και να δώσουμε ελπίδα σε συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται», σημειώνει ο Πρόεδρος του ΒΕΝΙΑΜΙΝ, Αριστείδης Πετρίδης.

Ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ για την άρτια διοργάνωση της συναυλίας συνεργάζεται με μια πανστρατιά ανθρώπων, φορέων και ομάδων ώστε να προσφέρει ένα μοναδικό θέαμα στο κοινό και μια μεγαλειώδη γιορτή σε όλους όσους πιστεύουν και στηρίζουν το όραμά του. Ο κάθε ένας μπορεί να συνδράμει στην προσπάθεια αυτή με τη συμμετοχή του στη συναυλία. Επίσης, ο ΒΕΝΙΑΜΙΝ έχει αναπτύξει χορηγικό πλάνο και απευθύνει πρόσκληση σε φορείς, οργανισμούς, εταιρείες και ιδιώτες που επιθυμούν να στηρίξουν τη δράση του, να επικοινωνήσουν μαζί του, (τηλέφωνο συλλόγου: 23510-24050 & email: benjaminorphans@gmail.com).