52ο Φεστιβάλ Ολύμπου-Αρχαία Πύδνα | Η συναυλία της Ε.Π.Μ. «10 Χρόνια Φεγγαράδας»

Πολιτισμός

  Για μια ακόμα χρονιά ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, υποστηρίζει και εντάσσει στο πρόγραμμά του την συναυλία που υλοποιεί εδώ και δέκα χρόνια στην αρχαία Πύδνα, η εφορεία χορωδίας της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης.

  Την πιο λαμπρή βραδιά του χρόνου που μας την χαρίζει η  Αυγουστιάτικη Πανσέληνος, την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2023, στις 9:00 μ μ, το χορωδιακό σύνολο της Εστίας πραγματοποιεί τη συναυλία με τραγούδια που ταιριάζουν στη φωτεινή νύχτα του καλοκαιριού και φέρει την ονομασία «10 Χρόνια Φεγγαράδας».

  Η συναυλία είναι ενταγμένη στις πανελλήνιες εκδηλώσεις του Υπουργείου Πολιτισμού «Στο Φως του Φεγγαριού» και υποστηρίζεται από το Δήμο Πύδνας-Κολινδρού και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πιερίας.

  Η είσοδος είναι ελεύθερη.

                                          10 Χρόνια Φεγγαράδας

   Με ζωγραφισμένη σαν από πίνακα την λαμπρή Πανσέληνο των ερώτων, του ρομαντισμού, των πόθων και σκηνικό τον εξαιρετικού φυσικού κάλλους ιστορικό ιερό χώρο της αρχαίας Πύδνας σας καλούμε να πλοηγηθείτε μαζί μας  σε μια βραδιά ήχων και χρωμάτων που θα ζωντανέψουν  εικόνες, ιστορίες, αναμνήσεις, συναισθήματα.

  Πρωταγωνιστής όπως εδώ και 10 χρόνια  το ολόγιομο φεγγάρι του Αυγούστου.  «Λόγος» και Μουσική  συνδιαλέγονται  ανασύροντας μνήμες, θύμησες, θρύλους, παράδοση, ιστορίες, ενός όχι και τόσο μακρινού ρομαντικού και νοσταλγικού παρελθόντος. Η έκφραση του ανθρώπινου «αρχέγονου» μέσα  από τραγούδια παρμένα από τη ζωή, που σκιαγραφούν, χαρακτηρίζουν, διαμορφώνουν και στοιχειώνουν το «είναι» μας.

  Καλλιτεχνική επιμέλεια, Διεύθυνση,  Ευθύμιος Μαυρίδης