52ο Φεστιβάλ Ολύμπου| Η «Μήδεια» του Ευριπίδη στο αρχαίο θέατρο Δίου

Πολιτισμός

Με τη θεατρική παράσταση Μήδεια του Ευριπίδη ολοκληρώνεται το πρόγραμμα των εκδηλώσεων του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου για τον μήνα Ιούλιο του 2023.

  Η τραγωδία ανεβαίνει στη σκηνή του αρχαίου θεάτρου του Δίου, την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, στις 9:30 μ μ, σε σκηνοθεσία Λέας Μαλένη και  με τη Μαρία Κίτσου στο ρόλο της Μήδειας και το Φάνη Μουρατίδη στο ρόλο του Ιάσονα.

Το αφήγημα της Μήδειας

  Γυναίκα με Θεϊκή καταγωγή, απόγονος του Ήλιου. Ξένη. Προδομένη. Πρόσφυγας. Πιστή στην αιώνια τιμή των όρκων. Πέρα από κάθε λογική και νόμο.

  Η Μήδεια αναδείχτηκε από τον Ευριπίδη σε διαχρονικό σύμβολο της αιώνιας μάχης ανάμεσα στα δύο φύλα. Μια τραγωδία πάθους, ένα εναλλασσόμενο παιχνίδι ισορροπίας μεταξύ ζωής και θανάτου, με άξονα και επίκεντρο τον έρωτα. Μια τραγική ιστορία που έμεινε διαχρονική στους αιώνες.

  Ο Ευριπίδης, μάρτυρας της προσφυγιάς, της απώλειας και του πολέμου και διαχρονικός προφήτης της αλήθειας, γράφει για τις καταστρεπτικές συνέπειες του ανεξέλεγκτου πάθους στον άνθρωπο, της περιθωριοποίησης και του αποκλεισμού.

  Η αρχετυπική πάλη μεταξύ αρσενικού και θηλυκού και η σύγκρουση ανάμεσα στην αρχέγονη πίστη των όρκων και τον στείρο ορθολογισμό είναι για τον τραγικό ποιητή η εικόνα μιας κοινωνίας με συγκεκριμένο υλιστικό προσανατολισμό. Μια αναγωγή στην Αθήνα της εποχής και στην επεκτατική πολιτική παντός καιρού, που σκοτώνει τα παιδιά της στο βωμό της δύναμης, της εξουσίας και του κέρδους.

                                                   Διανομή

  ΜΗΔΕΙΑ: Μαρία Κίτσου, ΙΑΣΟΝΑΣ: Φάνης Μουρατίδης, ΤΡΟΦΟΣ: Ελένη Καστάνη, ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ: Θοδωρής Κατσαφάδος, ΑΙΓΕΑΣ: Βαγγέλης Αλεξανδρής, ΚΡΕΟΝΤΑΣ: Λαέρτης Μαλκότσης, ΑΓΓΕΛΟΣ: Αλμπέρτο Φάις

                                                    Χορός

  Αλίκη Αβδελοπούλου, Στέλλα Ράπτη, Έλενα Χατζηαυξέντη, Μυρτώ Παππά Αργυροπούλου, Γωγώ Παπαϊωάννου, Μυρτώ Καστρινάκη Μεϊτάνη.

                                                      Συντελεστές

  Μετάφραση: Μίνως Βολανάκης, Σκηνοθεσία: Λέα Μαλένη, Μουσική: Θέμης Καραμουρατίδης, Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς, Κοστούμια: Kλερ Μπρέισγουελ, Κίνηση: Φρόσω Κορρού, Σχεδιασμός Φωτισμού: Νίκος Σωτηρόπουλος, Μουσική Διδασκαλία: Χρήστος Θεοδώρου, Βοηθός Σκηνοθέτη: Σταυριάνα Καδή.

  Διαφήμιση – Social Media: Renegade Media/Βασίλης Ζαρκαδούλας

Παραγωγή: Θεατρικές Επιχειρήσεις Τάγαρη

Οργάνωση Παραγωγής: Ντόρα Βαλσαμάκη

  Γενική είσοδος 20 ευρώ. Φοιτητικό, ανέργων, παιδικό, ΑμεΑ, πολυτέκνων 18 ευρώ. Ισχύουν τα εισιτήρια ΟΓΑ-ΟΠΕΚΑ.

   ΣΗΜΕΙΑ ΠΡΟΠΩΛΗΣΗΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ

1. Βιβλιοπωλείο «ΜΑΤΙ» Κατερίνη Πιερίας, Αβέρωφ 4 (2351031275)

2. Βιβλιοπωλείο «ΝΕΣΤΩΡ» Κατερίνη Πιερίας, Κανάρη 5 (2351036024)

3. Βιβλιοπωλείο «1900» Κατερίνη Πιερίας, Βασιλείου Β. 2 (2351028900)

4. Βιβλιοπωλείο «ΣΑΒΒΙΔΗΣ» Κατερίνη Πιερίας, Μ. Αλεξάνδρου 47 (2351029380)

5. Τουριστικό κατάστημα « I love Olympos –ΚΑΨΑΛΗΣ», Αγ. Νικολάου 24 Λιτόχωρο Πιερίας (2352083400)

6. «Το Βιβλιοπωλείο» ΑΜΑΝΑΤΗΣ, Πλαταμώνας Πιερίας (2352042606)

Τα εισιτήρια που διατίθενται σε μειωμένη τιμή προπώλησης, πωλούνται μέχρι και το μεσημέρι της ίδιας ημέρας της παράστασης.

Τα σημεία προπώλησης δε δέχονται χρηματικές συναλλαγές μέσω POS  (χρήση τραπεζικής κάρτας), μόνο μετρητά.