Νεανική ζωντάνια, μουσική πανδαισία και παλμός στην Γιορτή Νεολαίας της Μητρόπολης

Κοινωνία

Εκατοντάδες νέοι και νέες παρευρέθηκαν και συμμετείχαν τη Δευτέρα 3 Ιουλίου στην 7η Γιορτή Νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος που πραγματοποιήθηκε στο προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Άννης Κατερίνης.

          Η νεολαία της Πιερίας έδωσε δυναμικά το παρόν της σε ένα θεσμό που πλέον έχει καθιερωθεί και καταξιωθεί με τη συνεχή φροντίδα και το πατρικό ενδιαφέρον του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχη κ. Γεωργίου.  Ενθουσιασμός, χαρά, κέφι, ζωντάνια και συγκίνηση ήταν μερικά από τα συστατικά αυτού του θεσμού της τοπικής Εκκλησίας, μιας προσπάθειας που οργανώνεται από εθελοντές ενορίτες της Αγίας Άννης με την επιμέλεια του Αρχιμανδρίτη π. Διονυσίου Γκόλια, Υπεύθυνου του Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως.

          Οι νέοι της Πιερίας κατέθεσαν δυναμικά τις απόψεις τους, μέσω της τέχνης και του πολιτισμού, ζωντάνεψαν μουσικά δρώμενα και για ακόμη μια φορά, με το δικό τους μοναδικό τρόπο, μύησαν όλους στο νεανικό τους αποτύπωμα, στις δικές τους αναζητήσεις και στην αγάπη τους για την Εκκλησία και τον τόπο.

          Το συγκρότημα «Οι Μελωδοί της Παράδοσης», η Ορχήστρα του Μουσικού Σχολείου Κατερίνης και η Μπάντα της «Αγίας Άννας» ψυχαγώγησαν τους θεατές με διάφορα είδη μουσικής.

          Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος δήλωσε χαρακτηριστικά: «H Εκκλησία μας αποτελεί υπεύθυνο οδηγό για κάθε νέο και τον φέρνει με στοργή και αγάπη κοντά στο Χριστό. Ο νέος χρειάζεται να γεμίσει την ψυχή του με Αγάπη, του Χριστού την Αγάπη. Και αυτήν την Αγάπη μόνο μέσα στην Εκκλησία μπορεί να τη βρει». Τέλος, ο Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε μικρούς και μεγάλους που στήριξαν με την παρουσία τους τον θεσμό αυτό, τους χορηγούς και συνεχάρη τους ιερείς και τους εθελοντές της εκδήλωσης.