Σάκης Γκούνας: “Στις 25 Ιουνίου, ψηφίζουμε για τη ζωή μας, για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας μας” – Βιογραφικό και επιστολή προς τους δημότες

Πολιτική

Ο Αθανάσιος(Σάκης)Γκούνας, στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023, εκλέχθηκε Βουλευτής Πιερίας με το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ- ΠΣ στο νομό Πιερίας, εκφράζοντας την “Προοδευτική” τάση στο χώρο της Κεντροαριστεράς. Η συμμετοχή του στο ψηφοδέλτιο έδωσε δυναμική και ταυτόχρονα μήνυμα ανανέωσης στο χώρο της κεντροαριστεράς στο νομό, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση με 4587 ψήφους με την πρώτη του συμμετοχή σε εθνικές εκλογές, με το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στην Πιερία στο 15,33% . Οι βουλευτικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023 θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, εν αντιθέσει με εκείνες της 21ης Μαΐου που διεξήχθησαν με το σύστημα της απλής αναλογικής.

Οι εκλογές της ερχόμενης Κυριακής, θα πραγματοποιηθούν με δεσμευμένο συνδυασμό (λίστα) και όχι με σταυρό προτίμησης. Με αυτή τη διαδικασία, οι βουλευτές εκλέγονται βάσει της σειράς κατάταξης τους στο ψηφοδέλτιο κάθε εκλογικής περιφέρειας. 

Ο κ. Γκούνας κατέχει την πρώτη θέση στο ψηφοδέλτιο στην Πιερία διεκδικώντας την έδρα για να έχει δυνατή φωνή η Κεντροαριστερά στο νομό και εκπροσώπηση στη Βουλή.

Η αγάπη του για προσφορά στον τόπο και στους συμπολίτες του, είχε ως αποτέλεσμα την ενεργή ενασχόλησή με τα κοινά και την τοπική αυτοδιοίκηση με την εκλογή του ως δημοτικός σύμβουλος Κατερίνης το 2011 και δεύτερη φορά, από το 2019 ως σήμερα, εκλεγμένος πρώτος δημοτικός σύμβουλος σε σταυρούς προτίμησης.
Η πολιτική, από τη μέχρι τώρα πορεία και δράση του, για πολλούς δεν ήταν έκπληξη αλλά η αναμενόμενη συνέχεια. Ο Σάκης Γκούνας ήταν και είναι πάντα μπροστά σε όλους τους αγώνες όπου συμμετείχε, αποδεικνύοντας από τη μια την αγωνιστικότητά του και από την άλλη το πνεύμα ανανέωσης με τη διαφορετική οπτική με την οποία βλέπει και αντιμετωπίζει τις προκλήσεις της εποχής.
Με ρεαλιστικό πολιτικό λόγο, αξίες, όραμα και προτάσεις για την επόμενη μέρα, για έναν κόσμο που αλλάζει και πρέπει να συμμετέχουμε όλοι στις προκλήσεις και τις εξελίξεις ενεργά, μαζί με τη νέα γενιά, με νέες ιδέες και όχι να παρακολουθούμε ως θεατές. Υπέρμαχος της συλλογικής νοημοσύνης στην πολιτική, πιστεύει ότι όλοι μαζί, μαζί με τους πολίτες, πρέπει να φέρουμε την πολιτική αλλαγή που χρειάζεται άμεσα η χώρα απέναντι σε μια οικονομική ελίτ που οδήγησε την κυβέρνηση Μητσοτάκη να υπηρετεί τα συμφέροντα εις βάρους του ελληνικού λαού, που υποφέρει από την αισχροκέρδεια και την ακρίβεια.
Σε κάθε γωνιά της Πιερίας, παρουσιάζει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ για τη νέα προοδευτική διακυβέρνηση, παράλληλα όμως καταθέτει τις προτάσεις του για την Πιερία (που έχει εγκαταλειφθεί όπως κι ολόκληρη η ελληνική επαρχία), ώστε επιτέλους ο νομός, να αξιοποιήσει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα για ανάπτυξη, πρόοδο και ευημερία.
Ως επαγγελματίας, σύμβουλος επιχειρήσεων, έχει συμβάλει τα μέγιστα στην ανάπτυξη ιδιωτικών επιχειρήσεων, με ευρωπαϊκά προγράμματα που έδωσαν πνοή στην τοπική επιχειρηματικότητα, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία με προτάσεις, συμβάλλοντας στην ανάπτυξη με εισροή κεφαλαίων στο νομό.
Ως λέκτορας στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας, με τους φοιτητές του, ζει τον παλμό της νεολαίας, μοιράζεται μαζί τους, την αγωνία και τις ανησυχίες τους για τις ελάχιστες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας, την ανεργία, τις χαμηλές αμοιβές.
Γι΄ αυτή τη νέα γενιά, μαζί με τη νέα γενιά, με τις νέες ιδέες και τον ενθουσιασμό της, ο Σάκης Γκούνας, δίνει τον αγώνα του για την Ελλάδα του αύριο, της νέας εποχής, για την Ελλάδα και την Πιερία που όλοι ονειρευόμαστε…
Δεν είναι τυχαίο ότι και τις 3 φορές που ήταν υποψήφιος(Δημοτικές, Εθνικές Εκλογές) κατέλαβε την πρώτη θέση σε σταυρούς στην δημοτική παράταξη ή το κόμμα του.


Ο κ. Γκούνας ορκίστηκε βουλευτής στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και από την επόμενη μέρα σήκωσε τα μανίκια και συνέχισε τον αγώνα σε κάθε γωνιά της Πιερίας, τόσο με τα κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ όσο και προσωπικά για την ενημέρωση των πολιτών αλλά και την ανατροπή στις εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023.


ΕΥΧΑΡΙΣΤΉΡΙΟ και ΚΑΛΕΣΜΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΗΣ 25ης ΙΟΥΝΙΟΥ ΄23


Αγαπητοί φίλοι και φίλες Πιεριείς,

Σας ευχαριστώ όλους και τον καθένα ξεχωριστά, από τα βάθη της καρδιάς μου, για την εμπιστοσύνη σας και την πολύ μεγάλη τιμή να με εκλέξετε Βουλευτή Πιερίας, στις εκλογές της 21ης Μαΐου 2023. Ο αγώνας συνεχίζεται για τις εκλογές στις 25 Ιουνίου.
Σας καλώ όλους, να ενώσουμε τις δυνάμεις μας στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ,
για να έχει η Κεντροαριστερά τη δική της Δυνατή Φωνή στην Πιερία μας και με τη δική σας δύναμη να υλοποιήσω στην Ελληνική Βουλή, όσα δεσμεύτηκα και όσα ονειρευόμαστε για το νομό μας.
Με την ψήφο σας στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στηρίζουμε τον Αλέξη Τσίπρα, στηρίζουμε την ανανέωση, κρατάμε την ελπίδα στον τόπο μας.
Στις 25 Ιουνίου ψηφίζουμε για τη ζωή μας, για τα παιδιά μας, για το μέλλον της πατρίδας μας.
Πάμε όλοι μαζί, για μια Δίκαιη Κοινωνία και ευημερία για όλους.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Γκούνας Αθανάσιος (Σάκης)

Υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας

 ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

                                                        

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΑΚΗΣ ΓΚΟΥΝΑΣ

O Αθανάσιος (Σάκης) Γκούνας, γεννήθηκε στις 18 Φεβρουαρίου του 1976. Γονείς του, ο Σωτήρης Γκούνας από τον Μοσχοπόταμο και η Σοφία το γένος Γρηγοριάδη.
· Φοίτησε στο Ενιαίο Πολυκλαδικό Λύκειο Κατερίνης.
· Πτυχιούχος οικονομικών του Πανεπιστημίου Σάντερλαντ της Αγγλίας.
· Καθηγητής εφαρμογών με ειδικότητα Μάρκετινγκ με εξειδίκευση στην διαφήμιση του Τομέα Μάρκετινγκ του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & Τουρισμού Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.
· Διδάκτωρ PhD από το Πανεπιστήμιο «St.Kliment Ohridski» της Σόφιας, στο τμήμα Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ.
· Κάτοχος διπλώματος Μάρκετινγκ – Επίλυσης Επιχειρησιακών Προβλημάτων, του Πανεπιστημίου Massachusetts Institute of Technology (Μ.Ι.Τ.) Βοστώνης ΗΠΑ.
· Κάτοχος Μεταπτυχιακού ΜΒΑ από το Roosevelt University του Σικάγου (ΗΠΑ)
· Κάτοχος Μεταπτυχιακού ΜΒΑ στο Διεθνές Μάρκετινγκ από το University of Sunderland (Αγγλία).
· Κάτοχος πτυχίου Bachelor of Arts στα Οικονομικά από το University of Sunderland (Αγγλία).

Διετέλεσε
· Λέκτορας με ειδικότητα Μάρκετινγκ με εξειδίκευση στην Διαφήμιση του Τομέα Μάρκετινγκ του Τμήματος Διοίκησης Οργανισμών, Μάρκετινγκ & Τουρισμού Επιχειρήσεων του Αλεξάνδρειου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

· Εκτ. καθηγητής – Εργαστηριακός Συνεργάτης με πλήρη προσόντα, στο Αλεξάνδρειο ΤΕΙ Θεσσαλονίκης (Παράρτημα Κατερίνης).
· Εκτ. καθηγητής – εργαστηριακός συνεργάτης, στα ΤΕΙ Σίνδου (Θεσ/νικη)
· Επιστημονικός συνεργάτης – Σύμβουλος – Manager της Βουλής των Ελλήνων, από 1η Νοεμβρίου 2002 έως 20 Μαρτίου 2004.
· Μάνατζερ Διαφήμισης στην Εφημερίδα «The Torch» του Roosevelt University.
· Βοηθός Καθηγητή Ψυχολογίας – Προώθηση Μάρκετινγκ στο Roosevelt University του Σικάγο.
· Βραβείο-μετάλλιο από το πανεπιστήμιο Roosevelt του Σικάγου, μέλος τις Green Key Society, ως υπόδειγμα φοιτητή, το έτος 1999.
Έχει στο ενεργητικό του 33 επιστημονικές δημοσιεύσεις στην Ελλάδα και το Εξωτερικό, 6 δημοσιεύσεις σε έγκυρα επιστημονικά περιοδικά, ομιλίες σε 7 επιστημονικά συνέδρια ενώ συμμετέχει σε 4 εκδόσεις έχοντας την επιστημονική επιμέλεια των βιβλίων.
Στον τομέα της διδασκαλίας έχει συμμετοχές σε σεμινάρια και 7 τουλάχιστον συμμετοχές σε επιστημονικά Workshops ως Υπεύθυνος ομάδων.

Διακρίσεις και Δεξιότητες
· Διετέλεσε Γερουσιαστής (Senator) στο συμβούλιο καθηγητών του Roosevelt University από το Νοέμβριο 1998 έως το Δεκέμβριο 1999.
· Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής Θεωρητικού και Πρακτικού μέρους Σ.Ε.Κ. του Ε.ΚΕ.ΠΙΣ.
· Πιστοποιημένος Εκπαιδευτής ΟΑΕΔ/ΛΑΕΚ
· Διετέλεσε Πρόεδρος όλων των Φοιτητικών Ενώσεων (Student Government Association, SGA), Πρόεδρος των Αλλοδαπών Φοιτητών (International Student Union, ISU) στο Roosevelt University στο Σικάγο (Δύναμη Πανεπιστημίου 13.000 Φοιτητές)
· Συμμετείχε ως ομιλητής στο συνέδριο (COSGA) όλων των Προέδρων των Αμερικανικών Πανεπιστημίων, στο Τέξας των ΗΠΑ, τον Μάρτιο 1999.
· Έλαβε χρηματική επιβράβευση (scholarships $2,500) λόγω βαθμών και λόγω καλού Μάνατζμεντ στο Roosevelt University του Σικάγου.
· Πρόεδρος Νομαρχιακής Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής (Ν.Ο.Κ.Ε.) Ν. Πιερίας από 19-12-2007 έως 19-12-2009.
· Αντιπρόεδρος 4ου Περιφερειακού Τμήματος Οικονομικού Επιμελητηρίου Ελλάδος από 01/09/2019 έως σήμερα.
· Αντιπρόεδρος Α.Ε. Συνεταιρισμού Ξυλουργών Πιερίας από 22/12//2010 έως 31/12/2015.
·
Μέλος της Organizing Committee του International Conference on Contemporary Marketing Issues (ICCMI) 2012-2019.
· Σύμβουλος Επιχειρήσεων – Mελετητής Αναπτυξιακών Προγραμμάτων & Σχεδιασμού Διαφημιστικών Εκστρατειών. Ως Οικονομολόγος είναι Διευθυντής Προώθησης και Διαφήμισης στην οικογενειακή επιχείρηση.

Αθλητισμός
· Πρωταθλητής Βόρειας Αγγλίας, με την πανεπιστημιακή
ομάδα καλαθοσφαίρισης του Sunderland.
· Μέλος της ομάδας χειροσφαίρισης (Handball) ΟΡΦΕΑ Κατερίνης (Πρωταθλητής Ελλάδος Β΄ Εθνικής Κατηγορίας 2004).
· Αντιπρόεδρος Παλαιστικής Ομάδας «Οι Ολύμπιοι».
Υπηρέτησε την θητεία του στον Ελληνικό Στρατό ως Έφεδρος Ανθυπολοχαγός του Σώματος Υλικού Πολέμου(ΣΥΠ) και ως Γενικός Διαχειριστής Μονάδας ενώ τον Απρίλιο 2018 προήχθη στον Βαθμό του Λοχαγού.
Δημοτικός Σύμβουλος Κατερίνης από το 2011
Εν ενεργεία Δημοτικός Σύμβουλος, πρώτος σε σταυρούς προτίμησης, με τον συνδυασμό «Ανανέωση τώρα» στις εκλογές του 2019.
Εκλέχθηκε Βουλευτής Πιερίας στις εκλογές της 21Μαίου 2023, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση σε σταυρούς προτίμησης στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με 4587 ψήφους και τη μία από τις 4 βουλευτικές έδρες του νομού(τετραεδρική εκλογική περιφέρεια).

Γνωρίζει άριστα την Αγγλική γλώσσα και λειτουργικά συστήματα Η/Υ.
Είναι έγγαμος κι απέκτησε πρόσφατα το πρώτο του παιδί.