Απάντηση της ΔΕΥΑΚ σε δημοσίευμα : “Στο βωμό της σκοπιμότητας, κάποιοι δεν διστάζουν  να πλήξουν τον τουρισμό”

Κοινωνία Περιβάλλον

Από τη διάταξη της κ. Εισαγγελέως Πρωτοδικών Κατερίνης, που δημοσιοποίησε μέλος της Ε.Ο.Δ.ν. Πιερίας σε ηλεκτρονικό ιστότοπο, προκύπτει ότι απορρίφθηκαν εν μέρει οι μηνύσεις της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης και του κ. Λεμονόπουλου ως προς τα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΚ, για ρύπανση περιβάλλοντος.

Η σχηματισθείσα δικογραφία περιλαμβάνει πλείστα στοιχεία που κατετείνουν στην απαλλαγή και των λοιπών μηνυομένων. Η Δικαιοσύνη κάνει τη δουλειά της στα πλαίσια της υποχρέωσής της να διερευνά σε βάθος όλες τις καταγγελίες. Σε κάθε περίπτωση όμως δεν μπορεί κανείς να προδικάζει την κρίση του αρμόδιου Δικαστηρίου, το οποίο θα αποφανθεί επί της υποθέσεως αυτής όπως αποφαίνεται και επί κάθε άλλης, με δεδομένο το τεκμήριο της αθωότητας έως την έκδοση τελεσίδικης απόφασης.

Να σημειωθεί ότι ανάλογες δικογραφίες έχουν σχηματιστεί και κατά το παρελθόν σε βάρος Προέδρων της ΔΕΥΑΚ που ανήκαν στις εκάστοτε διοικήσεις του Δήμου Κατερίνης, οι οποίοι στη συνέχεια απηλλάγησαν.

Αντιλαμβανόμαστε την αγωνία των “γνωστών” για τη δημιουργία εντυπώσεων σε βάρος των γεγονότων τα οποία περιορίζονται αποκλειστικά και μόνο στη μελλοντική εξέταση της υπόθεσης από το αρμόδιο δικαστήριο.

Το συμπέρασμα για μια ακόμη φορά είναι πως στο βωμό της σκοπιμότητας, κάποιοι δεν διστάζουν να πλήξουν τον τουρισμό και τους εργαζόμενους τής περιοχής μας.