Νέο υπαίθριο γυμναστήριο στο Α’ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο – Σε εξέλιξη και οι παρεμβάσεις ανάπλασης του περιβάλλοντος χώρου

Αθλητικά Κοινωνία

Την αναβάθμιση του δημόσιου χώρου και τη δυνατότητα της ατομικής άσκησης σε ειδικά διαμορφωμένους ελεύθερους & ασφαλείς χώρους εξασφαλίζει η ανάπλαση στο Α΄ Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο Κατερίνης (γήπεδο Πιερικού – στο χώρο για τους δρομείς μεγάλων αποστάσεων και για τους περιπατητές).

Ειδικότερα, αφού ολοκληρώθηκε η εκσκαφή χώρου 400μ2, αρχικά έγινε οριοθέτηση και τοποθέτηση ενός σετ (9) οργάνων εκγύμνασης εξωτερικού χώρου. Την τρέχουσα περίοδο είναι σε εξέλιξη η διαμόρφωση του χώρου, με επίκεντρο εργασίες εξωραϊσμού του αστικού εξοπλισμού (τοποθετούνται παγκάκια, μεταλλικές σχάρες στάθμευσης ποδηλάτων, κάδοι απορριμμάτων κ.α.), ενώ θα ακολουθήσει η τοποθέτηση βρύσης και η επίστρωση με κυβόλιθους στα πεζοδρόμια γύρω από τον υπό διαμόρφωση περιβάλλοντα χώρο.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι, το υπαίθριο γυμναστήριο στο Α΄ΔΑΚ κατακλύζεται ήδη καθημερινά από εκατοντάδες δημότες όλων των ηλικιών, ενώ τα πρώτα ολοκληρωμένα υπαίθρια γυμναστήρια του Δήμου Κατερίνης, λειτουργούν με μεγάλη επισκεψιμότητα και ανταπόκριση από δημότες και επισκέπτες, στο δημοτικό πάρκο και στο πάρκο των Ευαγγελικών.

«Ακούμε τις ανάγκες των πολιτών. Δημιουργούμε σταδιακά ένα δίκτυο οργανωμένων ανοικτών χώρων άθλησης. Εξασφαλίζουμε πολλαπλές επιλογές άσκησης και  ψυχαγωγίας στους δημότες όλων των ηλικιών. Και συνεχίζουμε» τονίζει σε δήλωσή του, ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος, ο οποίος συνοδευόμενος από τον δημοτικό σύμβουλο, Γιάννη Μπεϊνάπραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στους χώρους των παρεμβάσεων.