Δήμος Πύδνας-Κολινδρού: Αγορά 200 μεγάλων κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης

Κοινωνία Περιβάλλον

Στο πλαίσιο των προσπαθειών του δήμου Πύδνας-Κολινδρού για τη βελτίωση του επιπέδου καθαριότητος αλλά και ανακύκλωσης στους οικισμούς του, περιλαμβάνεται και η αύξηση του αριθμού των κάδων απορριμμάτων και ανακύκλωσης, καθώς και η αντικατάσταση των κατεστραμμένων. Πρόσφατα έγινε η προμήθεια 150 νέων πράσινων και 50 μπλε κάδων. Όλοι αυτοί οι κάδοι είναι μεγάλου μεγέθους (660 λίτρων). Έτσι, ο συνολικός αριθμός των μεγάλων κάδων που αγόρασε ο δήμος από το 2020 έως σήμερα ανέρχεται στους 700 (600 πράσινοι και 100 μπλε).

Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος κ. Μανώλας ανέφερε: «Ένα πολύ βασικό ζήτημα τόσο για την καθημερινότητα των δημοτών όσο και για τον κάθε δήμο είναι η καθαριότητα. Στον τομέα αυτό ο δήμος μας καταβάλει ιδιαίτερες προσπάθειες. Για να έχουμε ένα πετυχημένο αποτέλεσμα είναι απαραίτητη η συνεργασία της υπηρεσίας καθαριότητος του δήμου και των συνδημοτών μας. Η κατάσταση στους οικισμούς του δήμου έχει βελτιωθεί σε σημαντικό βαθμό αλλά πάντα υπάρχουν περιθώρια βελτιώσεως.

Στο πλαίσιο των προσπαθειών μας για τη βελτίωση του επιπέδου καθαριότητος περιλαμβάνεται και η αντικατάσταση των κατεστραμμένων κάδων απορριμμάτων καθώς και η αύξηση του αριθμού τους και κυρίως των μεγάλων (660 λίτρων). Πρόσφατα έγινε η προμήθεια 150 νέων πράσινων κάδων. Συνολικά, από το έτος 2020 έως σήμερα ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού προμηθεύτηκε 600 μεγάλους κάδους απορριμμάτων (πράσινους). Από το 2021 και μετά, όλοι οι μεγάλοι κάδοι που προμηθευόμαστε είναι (και θα είναι και στο μέλλον) με ποδομοχλό, ενώ πριν το 2021 ήταν χωρίς ποδομοχλό.  

Είναι γνωστό στους συνδημότες μας ότι ένας από τους στόχους μας είναι και η αύξηση της ανακυκλώσεως. Επειδή η εταιρεία ανακυκλώσεως συσκευασιών -παρά τις προσπάθειες του δήμου- δεν μας παρέχει τους αναγκαιούντες κάδους,  πέρυσι -για πρώτη φορά- ο δήμος μας προχώρησε στην προμήθεια 50 μπλε κάδων. Φέτος έγινε η προμήθεια 50 ακόμη τέτοιων κάδων. Έτσι, ευελπιστούμε ότι θα αυξηθούν οι ποσότητες των ανακυκλουμένων υλικών.

Ήδη ξεκίνησε η κατανομή των κάδων στους οικισμούς. Εάν υπάρχουν προβλήματα που αφορούν τους κάδους ή άλλα θέματα καθαριότητος, οι συνδημότες μας μπορούν να επικοινωνούν με τους αρμοδίους Αντιδημάρχους, στα εξής τηλέφωνα:

     α. Δ.Ε. Αιγινίου.    :  694 2922626

     β. Δ.Ε. Κολινδρού :  694 6955554

     γ. Δ.Ε. Μεθώνης   :  694 6817805

     δ. Δ.Ε. Πύδνας      :  697 7739353

Και μια λεπτομέρεια:

Παρά τις πολύ σημαντικές ανατιμήσεις όλων των προϊόντων πετρελαίου -και κατά συνέπεια του πλαστικού- που έχουμε τους τελευταίους μήνες, ο κάθε πλαστικός κάδος ΜΕ ΠΟΔΟΜΟΧΛΟ που αγοράσθηκε ΦΕΤΟΣ, αγοράσθηκε ΦΘΗΝΟΤΕΡΑ κατά 10 ευρώ σε σύγκριση με τον κάθε κάδο ΧΩΡΙΣ ΠΟΔΟΜΟΧΛΟ που αγοράζονταν από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή. [Τιμή αγοράς το 2023 —-> 159,87 ευρώ. Τιμή αγοράς το 2018 —-> 169,88 ευρώ.] »