Νίκος Τσακιρίδης, υπ. δήμαρχος Κατερίνης για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: “Έχουμε μόνο ένα σπίτι. Τη γη. Πρέπει να το φροντίσουμε”

Περιβάλλον Πολιτική

Σήμερα είναι μια ευκαιρία να αναδείξουμε τη σημασία της διαχείρισης του περιβάλλοντος και την ανάγκη να διαφυλάξουμε την ισορροπία στο οικοσύστημα, στην ατμόσφαιρα και στους πόρους που μας παρέχει. 

Αν αποτύχουμε και δεν αποτρέψουμε την κλιματική αλλαγή, τη ρύπανση και τις απώλειες βιοποικιλότητας θα αντιμετωπίσουμε ως ανθρωπότητα ακραίες και επικίνδυνες καταστάσεις. 

Περίπου 3 δισεκατομμύρια άνθρωποι στον πλανήτη υποφέρουν από τα υποβαθμισμένα οικοσυστήματα. Η ρύπανση ευθύνεται για περίπου 9 εκατομμύρια πρόωρους θανάτους κάθε χρόνο. Κινδυνεύουν 1 εκατομμύριο φυτικά και ζωικά είδη να εξαφανιστούν. Περισσότεροι από 200 εκατομμύρια άνθρωποι κάθε χρόνο μπορεί να εκτοπιστούν από την κλιματική διαταραχή μέχρι το 2050. 

Είναι σοκαριστικά τα νέα και οι προβλέψεις.

Χρειάζεται επιτάχυνση της ανάπτυξης των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας παντού με γενναίες επιδοτήσεις και επενδύσεις. Ενημερώσει στα σχολεία και από όλους εμάς τους πολίτες καθημερινές επιλογές φιλικές προς το περιβάλλον.

Η φύση είναι σύμμαχος ζωής και πρέπει να συνεργαστούμε μαζί της.

Νίκος Τσακιρίδης

Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης