Ο Γιάννης Ντούμος για την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: “Η προστασία του είναι υπόθεση όλων μας”

Περιβάλλον Πολιτική

Η 5η Ιουνίου καθιερώθηκε το έτος 1972 από τον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών ως η Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, αποσκοπώντας στην ενημέρωση και αφύπνιση του παγκόσμιου κοινού, σχετικά με τα περιβαλλοντικά προβλήματα και την οικολογική ισορροπία  που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα.
  Ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένος στο ζήτημα, ο υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης, Γιάννης Ντούμος, τοποθετείται, δηλώνοντας:
  «Η απειλή της καταστροφής του περιβάλλοντος, τόσο στο δικό μας μικρόκοσμο, όσο και ευρύτερα, χρειάζεται την προσωπική μας εγρήγορση για να προλάβουμε τον όλεθρο της κλιματικής αλλαγής και να το προστατέψουμε.
  Τα αίτια είναι λίγο-πολύ γνωστά σε όλους μας. Η ασυδοσία στη φύση οδήγησε σε πρωτοφανείς αλλαγές και ακραία καιρικά φαινόμενα, υπερθέρμανση του πλανήτη, υπερχειλίσεις ποταμών, καταστροφικές πυρκαγιές, εξαφάνιση ζωικού κεφαλαίου.
  Όσο είναι καιρός χρειάζεται να δημιουργήσουμε όλοι μαζί μια κοινωνία ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή.
  Προτεραιότητα προσωπική και των συνεργατών μου είναι η ανάδειξη πολλών νέων πνευμόνων πράσινου, οργανωμένη ανακύκλωση, ορθή λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού, καθαρές θάλασσες, προστασία του δασικού πλούτου, περιορισμός των εκπομπών αερίων, απαγόρευση κάθε είδους ρύπανσης, σύγχρονη διαχείριση απορριμμάτων, πράσινη χρηματοδότηση.
  Εμείς μπορούμε να εγγυηθούμε ότι όλα αυτά θα γίνουν πράξη γιατί η υγεία των συμπολιτών μας είναι πάνω από όλα.

Πορευόμαστε με την αρχή ότι: “Δεν κληρονομούμε τη γη από τους προγόνους μας, τη δανειζόμαστε από τα παιδιά μας”.

Γιάννη Ντούμος
Υποψήφιος Δήμαρχος Κατερίνης