Η κινηματογραφική δυναμική  του ΟΡΦΕΟ

Πολιτισμός

Οι απαιτήσεις των καιρών και οι εξελίξεις στον τομέα των επικοινωνιών, καθώς της προβολής και ενημέρωσης, καθιστούν αναγκαίες τις νέες προοπτικές των φορέων στην υπόθεση γνωστοποίηση στο ευρύ κοινό  των δράσεων τους.

  Προς αυτή την κατεύθυνση κινείται και ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου, ο οποίος  εν όψει του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου 2023 ετοιμάζει το επικοινωνιακό του προφίλ, με απώτερο σκοπό την ενημέρωση σε Πιερικό και ευρύτερο πεδίο των όσων θα απολαύσουμε τούτο το καλοκαίρι, αλλά και των σημαντικότερων στιγμών που σκιαγράφησαν την πολύχρονη διαδρομή του Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Η ομάδα κινηματογράφησης του ΟΡ.ΦΕ.Ο. τις τελευταίες ημέρες προχώρησε σε λήψεις με πρώτο σταθμό το Δίον, όπου τα μέλη της κατέγραψαν με παραστατικό και αφηγηματικό τρόπο την φιλοσοφία και την ταυτότητα του σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας.

  Στην ιερή πόλη των αρχαίων Μακεδόνων, τα γυρίσματα υλοποιήθηκαν, στην αρχαιοθήκη, το ρωμαϊκό ωδείο και στο αρχαίο θέατρο Δίου.

  Με επιβλέποντα τον πρόεδρο του Οργανισμού, Γρηγόρη Παπαχρήστο, τα μέλη της κινηματογραφικής ομάδας προχώρησαν στις λήψεις, σε σενάριο και σκηνοθεσία της κινηματογραφίστριας, Μάτας Κούρτη, του συνεργαζόμενου πτυχιούχου σκηνοθέτη, Διονύση Κωτούλα και του διευθυντή φωτογραφίας και εικονολήπτη, Αλέξανδρου Διαμαντόπουλου.

  Στο ρόλο της αφήγησης και παρουσίασης του θεματολογίου, η ηθοποιός, πτυχιούχος δραματικής σχολής, Χριστίνα Μπομπόλη.   

  Μετά το Δίον, η ομάδα στην οποία συμπεριλαμβάνεται και ο  επίσης διευθυντής φωτογραφίας,  Δημήτρης Γατσιός-Πεσερίδης, θα συνεχίσει το έργο της και σε άλλους ιστορικούς και αρχαιολογικούς τόπους της Πιερίας.