Παραχωρήθηκε το οικόπεδο για τη νέα εκκλησία του Aγίου Μελετίου Eπισκόπου Kίτρους στην Κατερίνη

Κοινωνία

Την Πέμπτη 18 Μαΐου, ημέρα που η τοπική Εκκλησία της Πιερίας εόρτασε τη μνήμη του Αγίου Νέου Ιερομάρτυρος Μελετίου, Επισκόπου Κίτρους, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος και ο Αντιδήμαρχος Δόμησης του Δήμου  κ. Γιώργος Νταντάμης παρέδωσαν  στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιο την παραχώρηση του οικοπέδου και την οικοδομική άδεια για την ανέγερση του νέου Ιερού Ναού που θα τιμάται στον Άγιο Νέο Ιερομάρτυρα Μελέτιο, Επίσκοπο Κίτρους, ο οποίος μαρτύρησε το 1821 στο Καπάνι της Θεσσαλονίκης.

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος ευχαρίστησε εγκάρδια τον Δήμαρχο Κατερίνης κ. Κουκοδήμο, το Δημοτικό Συμβούλιο και τις αρμόδιες Υπηρεσίες του Δήμου για την παραχώρηση της έκτασης και για την άμεση περαίωση όλων των απαιτούμενων εργασιών

«Σήμερα ανήμερα της Εορτής του Αγίου φθάσαμε στην κατάληξη μιας συντονισμένης προσπάθειας της τοπικής μας Εκκλησίας και του Δήμου Κατερίνης που στο επίκεντρό της είχε τους συνανθρώπους μας. Πλέον άνοιξε ο δρόμος με τη δωρεάν παραχώρηση της χρήσης της έκτασης, ώστε να ικανοποιηθεί η λατρευτική ανάγκη των συμπολιτών μας», όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος ανέφερε: «Η ταχύτητα στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την παραχώρηση με ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και η έκδοση Πολεοδομικής άδειας ανέγερσης του Ι.Ν. Αγίου Μελετίου στην Κατερίνη, καταδεικνύει το εξαιρετικό επίπεδο συνεργασίας με την Μητρόπολη και τον Μητροπολίτη μας. Για πρώτη φορά θα ανεγερθεί ναός με αυτήν τη διαδικασία, η οποία ενδεχομένως θα αποτελέσει πρότυπο και για άλλες περιοχές. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο, για αυτό το έργο που ξεκινά. Η ανέγερση του Ιερού Ναού Αγίου Μελετίου, αποτελούσε χρόνιο αίτημα των κατοίκων της περιοχής».

Στην περιοχή του πρώην Καπνικού Σταθμού Κατερίνης στην έκταση που παραχώρησε ο Δήμος Κατερίνης θα υλοποιηθεί η θεμελίωση του νέου Ιερού Ναού Αγίου Μελετίου Κίτρους.

Έτσι μια νέα εκκλησιαστική κοινότητα δημιουργείται στην Κατερίνη με επίκεντρο τη νέα Εκκλησία που θα ανεγερθεί στην περιοχή, αφιερωμένη μάλιστα σε έναν τοπικό Άγιο της Πιερίας.