Λήξη Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και Εσπερινών Ομιλιών στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Κοινωνία

Την Πέμπτη 18 Μαΐου πραγματοποιήθηκε Προσκύνημα με την ευκαιρία λήξης των Κύκλων Μελέτης Αγίας Γραφής και Εσπερινών Ομιλιών, που λειτούργησαν κατά την παρούσα χρονιά στις Ενορίες και τα Πνευματικά Κέντρα της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους,

Η εκδήλωση συνέπεσε με την εορτή του Αγίου Νέου Ιερομάρτυρος Μελετίου Επισκόπου Κίτρους και περιλάμβανε απογευματινό Προσκύνημα στην Ιερά Αγίου Αθανασίου Κολινδρού Πιερίας 650 μελών των παραπάνω πνευματικών Συνάξεων.

Του Προσκυνήματος ηγήθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Γεώργιος, με τη συμμετοχή κληρικών και λαϊκών συνεργατών της Ιεράς Μητροπόλεως.

Αρχικά τελέστηκε Αρχιερατικός Εσπερινός, στο τέλος του οποίου ομίλησε με πνευματικούς και εποικοδομητικούς λόγους η Ηγουμένη της Ιεράς Μονής Οσιολογιωτάτη Μοναχή Ειρήνη. Ακολούθησε μικρή λιτανεία στο προαύλιο και η τέλεση της Αρτοκλασίας με την ευλογία των πασχαλίων αυγών.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε την Ηγουμένη και τα μέλη της Μοναστικής Αδελφότητας, τόσο για την καλή μαρτυρία που παρέχουν στην τοπική κοινωνία και ευρύτερα, καθώς και για την εγκάρδια υποδοχή και φιλοξενία που παρείχαν σε όλους τους προσκυνητές, οι οποίοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν και το πανέμορφο φυσικό περιβάλλον.

Επίσης, ευχαρίστησε τους ιερείς και τους κυκλάρχες που επιφορτίστηκαν τη διοργάνωση του Προσκυνήματος, καθώς και όσους συμμετείχαν σε αυτό.

Ο Σεβασμιώτατος, εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι εφέτος λειτούργησαν εκ νέου οι Κύκλοι Μελέτης Αγίας Γραφής και πραγματοποιήθηκαν οι Εσπερινές Ομιλίες, μετά από 2 χρόνια διακοπής,

Τέλος, ευχήθηκε για περαιτέρω ανάπτυξη και διάδοση των κατηχητικών και πνευματικών δράσεων της τοπικής Εκκλησίας, που ανταποκρίνονται στις βαθύτερες ανάγκες των πιστών.