Γκούνας Αθανάσιος (Σάκης) «Στηρίζω το «Λίκνο των Μουσών» στην  μεγαλόπνοη πρόταση για το «ΜUSEIO»

Πολιτική Πολιτισμός

Στα πλαίσια των ενημερωτικών επαφών που πραγματοποιεί το Ινστιτούτο Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πιερίας-Ολύμπου το “Λίκνο των Μουσών” στους πολιτευτές και τους υποψηφίους αιρετούς του νομού, ο πρόεδρος κ. Αναστάσιος Γκρέμος και ο Αναπληρωτής Πρόεδρος, κ. Απόστολος Χήρας επισκέφθηκαν τον υποψήφιο βουλευτή Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Γκούνα Αθανάσιο.
Στο επίκεντρο της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα, ήταν η παρουσίαση των δράσεων του φορέα, τα σχέδια δημιουργίας του Θεματικού Πάρκου “MUSEIO” και η προοπτική της μεγαλόπνοης επένδυσης στις Καρυές Πιερίας.
Το project περιλαμβάνει μυθολογικό πάρκο στο βουνό των Μουσών, ενός «Πολιτιστικού Χωριού» που έχει ως επίκεντρο τη μυθολογία, τις τέχνες, τις επιστήμες, αντανακλώντας τη φιλοσοφική και πολιτιστική διάσταση των εννέα Μουσών των Πιερίων.
Μετά τη συνάντηση ο κ. Γκούνας δήλωσε: «Είναι η ώρα να στηρίξουμε την ντόπια πολιτιστική δημιουργία, σε οποιαδήποτε έκφανσή της. Θέλω να τονίσω ότι ο ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στο πρόγραμμά του για τον πολιτισμό, θέτει τη δημιουργία συνθηκών τέτοιων όπου το πνευματικό και καλλιτεχνικό δυναμικό της χώρας αλληλοτροφοδοτείται διαρκώς από τις κοινωνικές δυνάμεις, διαμορφώνοντας ένα αφήγημα στο επίκεντρο του οποίου βρίσκεται ο άνθρωπος και η πολιτιστική δημιουργία. Η πλούσια μυθολογία μας, η ιστορία, τα έθιμα, οι παραδόσεις και η σύγχρονη πνευματική δημιουργία, όλα μαζί πρέπει να αναδειχθούν με σχέδιο και προγραμματισμό. Πρέπει να επενδύσουμε επιτέλους στον πολιτισμό μας.

 Οι βασικοί πυλώνες  της  οικονομίας  της  Πιερίας  είναι ο τουρισμός και η αγροτική παραγωγή. Πιστεύω ότι ο πολιτισμός πρέπει να συνδεθεί άρρηκτα μαζί τους με τη δημιουργία ενός πλαισίου ανάπτυξης «Τουρισμός – Γεωργία –Πολιτισμός», αναδεικνύοντας τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου μας, με πολλαπλά οφέλη. Στηρίζω την πρωτοβουλία του “Λίκνου των Μουσών” για το «MUSEIO» και θα αναζητήσω τρόπους ώστε το όραμα αυτής  της  σπουδαίας  πολιτιστικής επένδυσης, να γίνει πράξη”.