Γκούνας Αθανάσιος: «Αγωνιζόμαστε  για μια κοινωνία δίκαιη,  χωρίς έμφυλες διακρίσεις

Πολιτική

Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ η νομική καθιέρωση του όρου «γυναικοκτονία».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στο πρόγραμμα του στηρίζει τα ΑΜΕΑ με συγκεκριμένα μέτρα»

Το Κέντρο Συμβουλευτικής Υποστήριξης Γυναικών Κατερίνης, επισκέφθηκε ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αθανάσιος Γκούνας.

Ωφελούμενες  του Κέντρου είναι γυναίκες που υφίστανται σωματική,  ψυχολογική, συναισθηματική κακοποίηση,  λεκτική βία, οικονομική βία,  γυναίκες που έχουν υποστεί βιασμό ή απόπειρα βιασμού, θύματα πορνείας ή trafficking, σεξουαλικής παρενόχλησης, γυναίκες που υφίστανται πολλαπλές διακρίσεις(μονογονείς, ΑμΕΑ, άνεργες, μετανάστριες, πρόσφυγες, κλπ.).

Ο κ. Γκούνας άκουσε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την ενημέρωση για τη λειτουργία της δομής και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει διαβεβαιώνοντας ότι θα στηρίζει τη λειτουργία του Κέντρου, επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, στηρίζει τις γυναίκες μέσα από το «Συμβόλαιο για την Αλλαγή» , το πρόγραμμα  που έχει ανακοινώσει για την επόμενη ημέρα: «Θέλω  πραγματικά να συγχαρώ τα στελέχη του Κέντρου για το έργο που παρέχουν  σε 555 εγγεγραμμένα  περιστατικά γυναικών και των παιδιών τους. Η πανδημία δυστυχώς δεν άφησε πίσω της μόνο νεκρούς αλλά, αύξησε  και τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας. Ο Ποινικός Κώδικας στην Ελλάδα δεν περιλαμβάνει τον όρο «γυναικοκτονία». Αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ μέσα στο κυβερνητικό πρόγραμμά του είναι η νομική καθιέρωση του όρου. Χρειάζεται όμως συνεχή ενίσχυση των δομών, μόνιμο προσωπικό που θα γνωρίζει τα περιστατικά ευαλωτότητας  γυναικών  που φιλοξενεί, δημιουργία επιπλέον ξενώνων και κέντρων κακοποιημένων γυναικών. Σταθερά και διαχρονικά τασσόμαστε κατά της έμφυλης βίας, υπέρ των δικαιωμάτων όλων και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας κατά των γυναικών. Όλες και όλοι πρέπει να αγωνιζόμαστε για την Ισότητα, σε μια κοινωνία δίκαιη, χωρίς έμφυλες διακρίσεις». 

ΣΤΗ ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ

Αθανάσιος Γκούνας: «Μια ζεστή αγκαλιά, μια όαση αγάπης η Μέριμνα του παιδιού…»

 Ο κ. Γκούνας επισκέφθηκε την Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης και είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με το εκπαιδευτικό προσωπικό και να δει τις δραστηριότητες των ωφελούμενων.  Ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες και τα εργαστήρια, στα οποία συμμετέχουν τα παιδιά, όπου έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν δεξιότητες, να διδαχθούν και να δημιουργήσουν. 

«Θέλω να συγχαρώ το  εκπαιδευτικό προσωπικό και τους εργαζομένους της Μέριμνας Παιδιού Κατερίνης, για το σπουδαίο έργο που προσφέρουν στα παιδιά, στις οικογένειές τους, αλλά και στην τοπική κοινωνία. Είναι μια ζεστή αγκαλιά, όαση αγάπης και δημιουργίας, που όλοι πρέπει να στηρίζουμε. Ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, στο πρόγραμμα του στηρίζει τα άτομα με αναπηρία με συγκεκριμένα μέτρα:

• Αυξάνουμε τη δαπάνη των επιδομάτων αναπηρίας κατά 20%, ανεξαρτήτως ηλικιακών κριτηρίων.

• Μεταρρυθμίζουμε ριζικά το σύστημα διάγνωσης και πιστοποίησης

• Εξασφαλίζουμε προσβασιμότητα σε όλα τα κτίρια δημόσιας χρήσης.

• Εξασφαλίζουμε προσωπικό βοηθού ή φροντιστή για 70.000 άτομα, ακόμη και σε 24ωρη βάση».

Νέα γενιά, νέες ιδέες

Για την Ελλάδα, για την Πιερία.

ΓΚΟΥΝΑΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

Υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.

Λέκτορας  Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Οικονομολόγος -Μελετητής ΕΣΠΑ