Συναντήσεις της υπ.βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα με τα Δ.Σ του Αγροτικού Συνεταιρισμού ΠΕΣΚΟ και του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Κατερίνης

Αγροτικά Πολιτική

Συνεχίζοντας τις επαφές και τις συναντήσεις της με σωματεία και συνεταιρισμούς της Πιερίας η υπ.βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα συναντήθηκε με το Δ.Σ του Α.Σ ΠΕΣΚΟ στην Κονταριώτισα την Τετάρτη 10/5.

Τα μέλη του Δ.Σ ευχαρίστησαν την κ.Σκούφα για την συνεχή και διαρκή παρουσία της δίπλα στους αγρότες και την αγαστή συνεργασία της στην διάρκεια της βουλευτικής της θητείας με τους συνεταιρισμούς και τις ομάδες αγροτών για την ανάδειξη στην βουλή των προβλημάτων τους και τις προσπάθειές της για την επίλυσή τους.

Στην συνέχεια οι αγρότες  και για την επόμενη ημέρα μετά την κυβερνητική αλλαγή ιεράρχησαν ως κορυφαία θέματα που χρίζουν όμως άμεσων παρεμβάσεων τα παρακάτω:

– Άμεση αλλαγή και εκσυγχρονισμό του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να καλύπτει ζημίες που προκαλούνται και από την κλιματική κρίση

-Μητρώο εμπόρων με έγκυρα οικονομικά στοιχεία, φορολογικό έλεγχο    αλλά και έκδοση εγγυητικών επιστολών  ώστε η  πληρωμή των  αγροτών να γίνεται άμεσα και χωρίς προβλήματα. Όπως τόνισαν άλλωστε το κόστος διεκδίκησης επισφαλών πληρωμών μόνο για την περσινή εσοδεία ξεπέρασε  τα 50.000 ευρώ.

-Εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ να γίνονται ψηφιοποιημένα ώστε οι εκτιμήσεις να είναι ακριβείς και να δίνονται άμεσα οι αποζημιώσεις.

 -Μεγάλη έλλειψη εργατών γης όλο τον χρόνο. Η πολιτεία να αναζητήσει λύσεις και να ακούσει τις προτάσεις των αγροτών

Η κ.Σκούφα αφού ευχαρίστησε τους αγρότες για την φιλοξενία, ανάλυσε  το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για του αγρότες  και δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό τους με την επανεκλογή της, να διεκδικεί και να προσπαθεί, χωρίς εκπτώσεις,  για την λύση των προβλημάτων τους ειδικά με μια προοδευτική κυβέρνηση μιας και η σημερινή κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη έχει ως μοναδικό στόχο την στήριξη των λίγων σε βάρος των πολλών και αυτό, δυστυχώς, το αποδεικνύει καθημερινά αφήνοντας τα καρτέλ της ενέργειας να θησαυρίζουν.

Την Πέμπτη 11/5 υποδέχθηκε στο πολιτικό της γραφείο μέλη του Δ.Σ του Σωματείου Εστίασης και Συναφών Επαγγελμάτων Κατερίνης. Συγκεκριμένα τον Πρόεδρο Αγιαννίτη Βασίλειο, τον Αντιπρόεδρο Καραβιδέ Δημήτριο και τον Ταμεία Κασιτερόπουλο Γεώργιο.

Στην πολύ ουσιαστική και κυρίως ειλικρινή συζήτηση που ακολούθησε έγινε εκτενής αναφορά στα προβλήματα που ταλανίζουν τον κλάδο της εστίασης αλλά κατατέθηκαν από τα μέλη του Δ.Σ και συγκεκριμένες προτάσεις για την επίλυσή τους. Τα κυριότερα θέματα που τέθηκαν ήταν η μεγάλη αύξηση του μη μισθολογικού κόστους, το κόστος της ενέργειας, οι συχνοί έλεγχοι από υπηρεσίες που θα μπορούσαν όμως να μειωθούν με την στοιχειώδη ψηφιοποίηση των  επιχειρήσεών τους από την πολιτεία, αλλά και οι ιδιαιτερότητες του επαγγέλματός τους σε σχέση με τα εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα που προκύπτουν εξαιτίας του ωραρίου αλλά και των ημερών που λειτουργούν, πχ Σαββατοκύριακα ή επίσημες αργίες.

Η κ.Σκούφα δήλωσε ότι κατά την διάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και λόγω των μνημονίων αναγκάστηκε η τότε κυβέρνηση να λάβει  δύσκολα μέτρα  και για την μεσαία τάξη τα οποία όμως είχαν προγραμματιστεί να βελτιωθούν για την άμεση ανακούφισή τους. Άλλωστε, όπως τόνισε, αυτές οι αλλαγές και οι βελτιώσεις προβλέπονται στο κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Τέλος η κ.Σκούφα δεσμεύτηκε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία μαζί τους, όπως έκανε και στο παρελθόν και θα σταθεί δίπλα τους για την επίλυση των προβλημάτων τους.