Με επιτυχία το πρώτο διήμερο εξορμήσεων των υποψηφίων του ΜΕΡΑ25 Πιερίας σε υπηρεσίες, φορείς και δομές δημόσιας υγείας

Πολιτική

Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το πρώτο διήμερο εξορμήσεων των Υποψηφίων του ΜΕΡΑ25 Νομού Πιερίας σε Υπηρεσίες, Φορείς και Δομές Δημόσιας Υγείας  της Πόλης.

Την Πέμπτη 11.05.2023  οι υποψήφιοι της Συμμαχίας για τη Ρήξη Σωτηρία Πουζουκλίδου και Γιάννης Καρανίκας  επισκέφτηκαν τις υπηρεσίες του Δήμου Κατερίνης, της Περιφέρειας, της Δ.Ο.Υ. και του ΕΦΚΑ. Συζήτησαν με τους υπαλλήλους τις θέσεις του ΜΕΡΑ25 , αναδύθηκαν οι τρομερές ελλείψεις σε προσωπικό καθώς και η καθήλωση των μισθών με το ενιαίο μισθολόγιο που είναι ακόμη σε εφαρμογή.

Την Παρασκευή 12.05.2023 οι υποψήφιοι της Συμμαχίας για τη Ρήξη Σωτηρία Πουζουκλίδου Ευγενία Σταθακοπούλου και Γιάννης Καρανίκας συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια και το Επιστημονικό Προσωπικό της Δομής Πολλαπλών Παρεμβάσεων για τα ΑμεΑ «Μέριμνα Παιδιού Κατερίνης». Η ανταλλαγή απόψεων υπήρξε ιδιαίτερα γόνιμη στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής αναφορικά με τις ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. Συγκριμένα διαπιστώθηκε η ανάγκη πάγιας χρηματοδότησης των δομών πρόνοιας ,η ανυπαρξία πολιτικών παιδικής προστασίας ,η εγκατάλειψη από το σύστημα των ενηλίκων αυτιστικών ατόμων, η οικογενειακή επιβάρυνση και τέλος τα ημίμετρα και τα on –off προγράμματα ένταξης των ΑμεΑ στην εργασία.

Exif_JPEG_420

Τέλος, η ίδια ομάδα Υποψηφίων  επισκέφτηκε τη Μονάδα Υποκατάστασης του ΟΚΑΝΑ όπου έγινε σημαντική τοποθέτηση- κουβέντα με τους εργαζόμενους για το στρεβλό τρόπο που αποδίδονται στους επαγγελματίες υγείας το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας στη Δημόσια Υγεία. Στη συνέχεια τοποθετηθήκαν οι Υποψήφιοι του ΜΕΡΑ25 σχετικά με τη δυσκολία προσβασιμότητας των ωφελουμένων στη μονάδα. Η Κατερίνη οφείλει εντάξει πια στον αστικό της ιστό τη Μονάδα Ολοκληρωμένης Θεραπείας της εξάρτησης . Το στίγμα που αφορά τους χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών δεν μπορεί να καθορίζει την πρόσβαση τους στη θεραπεία.

Exif_JPEG_420

 Η προοπτική για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΡΗΞΗ, που φέρνει στο προσκήνιο των εκλογών το ΜέΡΑ25-Συμμαχία για τη Ρήξη δεν θα εξαιρέσει την Πιερία.

Γιατί όλα μπορούν να γίνουν αλλιώς και στο νομό μας.