Συνάντηση της υπ.βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα με το Δ.Σ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης

Πολιτική

Σε συνέχεια των θεσμικών της επαφών η υπ.βουλεύτρια  Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα επισκέφτηκε το δικαστικό μέγαρο Κατερίνης στις 8/5 και συναντήθηκε με το Δ.Σ του Δ.Σ Κατερίνης με επικεφαλής της Πρόεδρό του Ασημίνα Στρίμπα.

Αυτό που διαπίστωσε για άλλη μια φορά η κ.Σκούφα και έθεσαν ως κύριο πρόβλημα τα μέλη του Δ.Σ είναι η τραγική κατάσταση που βρίσκεται το Δικαστικό Μέγαρο.

Η άμεση επισκευή του είναι κάτι παραπάνω από επιβεβλημένη μιας και από τις αποκολλήσεις μαρμάρων, σοβάδων και άλλων υλικών υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού πολιτών. Ένα δικαστικό μέγαρο που δυστυχώς δεν έχει ούτε ράμπα για εύκολη πρόσβαση των ΑΜΕΑ.

 Μάλιστα μετά από  συνάντηση της κ.Σκούφα τον Μάρτιο του 2022 με τον Δ.Σ Κατερίνης είχε καταθέσει και σχετική κοινοβουλευτική ερώτηση  https://bettyskoufa.gr/?p=8286

φέρνοντας το θέμα και στην βουλή αλλά από τότε δεν έχει εκταμιευθεί ούτε ένα ευρώ.

Στην συνέχεια τα μέλη του Δ.Σ έθεσαν το αίτημά τους για μείωση του Φ.Π.Α στις δικαστικές εργασίες ώστε να διευκολυνθούν και οι πολίτες μέσα στο κλίμα ακρίβειας που βιώνουν.

Ακόμη συζητήθηκε το τεράστιο θέμα των καθυστερήσεων σε υποθέσεις στο υποθηκοφυλακείο και στο Κτηματολόγιο κάτι που εκτός από την ταλαιπωρία νομικών και πολιτών αποτελεί τροχοπέδη και για αναπτυξιακά σχέδια.

Η κ. Σκούφα τόνισε ότι για αυτό ακριβώς το θέμα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση στην βουλή https://bettyskoufa.gr/?p=7593 ήδη από τον Σεπτέμβριο του 2020 και με λύπη της διαπιστώνει ότι παρά τις υποσχέσεις του Υπουργού κατά την συζήτηση της δεν έχει αλλάξει κάτι και δεν έχει βελτιωθεί η κατάσταση.

Τέλος η κ. Σκούφα αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ και την πρόεδρο κ.Ασημίνα Στρίμπα για την φιλοξενία δήλωσε ότι θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στον Δικηγορικό Σύλλογο Κατερίνης όπως έκανε και τα προηγούμενα χρόνια και θα συνεχίσει εφόσον επανεκλεγεί να αναδεικνύει τα προβλήματά τους στο Ελληνικό Κοινοβούλιο