Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με θέμα «Χιονοδρομικό Κέντρο Ελατοχωρίου – 40 χρόνια ιστορίας»

Κοινωνία

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10/5/2023 στο Πνευματικό Κέντρο Κατερίνης «ΕΚΑΒΗ», η εκδήλωση με θέμα «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ – 40 ΧΡΟΝΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑΣ», που οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από τα μέλη του ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωπος του Μητροπολίτη μας, η Αντιπεριφερειάρχης Πιερίας κα Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος,  η Εκπρόσωπος του Βουλευτή Πιερίας Ξενοφώντα Μπαραλιάκου κα Μελίνα Κορομήλη, ο Πρόεδρος του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πιερίας κ. Ηλίας Χατζηχριστοδούλου, η Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κα Ασημίνα Στρίμπα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και του Πιερικού Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής (Π.Ο.Τ.Α.Π.) κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, η Πρόεδρος του Συλλόγου  Επαγγελματιών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Ελατοχωρίου κα Αναστασία Μποστανίτη, οι πρόεδροι των αθλητικών Σωματείων, Ε.Ο.Σ. Κατερίνης,  ΑΠΣ Δρομέων ΖΕΥΣ Πιερίας και Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας. Επίσης πολλοί εν ενεργεία Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και πολιτευτές του τόπου μας.

Παρεμβάσεις έκαναν ο πρώην Νομάρχης Πιερίας κ. Γεώργιος Παπαστεργίου για τον οποίο η ολοκλήρωση του Χιονοδρομικού Κέντρου ήταν «προσωπικό στοίχημα», ο Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Χιονοδρομίας (Ε.Ο.Χ.Α.) και μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής (Ε.Ο.Ε.) κ. Δημοσθένης Γυρούσης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ορειβατικού Συλλόγου (Ε.Ο.Σ.) Λάρισας κ. Χρήστος Καραμπούζης. Παραβρέθηκαν ακόμη πολλοί επιφανείς επαγγελματίες, φίλοι του συλλόγου και του βουνού μας καθώς και οι εργαζόμενοι στο Χιονοδρομικό Κέντρο.

Κατά την διάρκεια της εκδήλωσης έγινε ομιλία από την δασολόγο κα Σημέλα Ελευθεριάδου με θέμα« ΟΙ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΕΝΕΡΓΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΝ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ ΤΟΥΣ». Ακολούθησε ιστορική αναδρομή της δημιουργίας του Χιονοδρομικού Κέντρου αφηγηματικού τύπου με ταυτόχρονη προβολή αρχειακού φωτογραφικού υλικού, από τον κ. Σάββα Σιονακίδη πρώην Πρόεδρο του Χ.Ο.Κ. και μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ Α.Ε.»

Στο τρίτο μέρος της εκδήλωσης απονεμήθηκαν τιμητικές πλακέτες στους βασικούς εμπνευστές και πρωτεργάτες, των οποίων ο ρόλος αποδείχτηκε καταλυτικός για την δημιουργία αλλά και ολοκλήρωση του Χιονοδρομικού Κέντρου. Συγκεκριμένα τιμήθηκαν, ο Στέφανος Χάιτας ιδρυτικό μέλος και πρώτος Πρόεδρος του Χ.Ο.Κ., ο Κωσταντίνος Σιονακίδης (Έμπορος), ο Σφήκας Χαρίλαος (Ιδιοκτήτης Εταιρίας Διεθνών Μεταφορών τότε) Πατήρ Εφραίμ στα τελευταία του χρόνια (μοναχός Αγίου Όρους), Μέλλιος Γεώργιος (Χημικός – Πρόεδρος του ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΟΥ ΔΑΣΙΚΟΥ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΥ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ) και Γκλάρας Κωνσταντίνος (ιδιοκτήτης εταιρίας χωματουργικών εργασιών – Πρόεδρος της εταιρίας «ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΛΑΤΟΧΩΡΙΟΥ Α.Ε.»).

Ακολούθησε παράθεση προτάσεων για το μέλλον του Χιονοδρομικού Κέντρου ώστε αυτό να γίνει αποτελεσματικότερο στην εξυπηρέτηση των επισκεπτών, να μειωθεί το περιβαλλοντικό του αποτύπωμα, με τελικό στόχο να γίνει ελκυστικότερο για τους φίλους των χειμερινών σπορ.