Πρόγραμμα για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο δήμο Πύδνας-Κολινδρού

Κοινωνία

Όπως είναι γνωστό, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας (Π.Κ.Μ.) έχει την ευθύνη καταπολεμήσεως των κουνουπιών στον περιαστικό ιστό, ενώ για τον αστικό ιστό (εντός των οικισμών) η ευθύνη ανήκει στους δήμους. Στο πλαίσιο αυτό, ο δήμος Πύδνας-Κολινδρού για τρίτη συνεχόμενη χρονιά υλοποιεί ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα, μέσω εξειδικευμένης εταιρείας, με τη χρήση καταλλήλων σκευασμάτων εγκεκριμένων από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Ο δήμος συνεργάζεται με την Π.Κ.Μ., καθ’ ότι για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του προβλήματος θα πρέπει να υπάρχει συντονισμός των προσπαθειών. Δεν υπάρχουν “μπάρες” για να αποτρέπουν τη μετακίνηση των κουνουπιών και τις δυσάρεστες συνέπειες από τα κουνούπια τις υφίστανται κυρίως οι κάτοικοι εντός των οικισμών.

Επιπλέον, επειδή για την επιτυχία του όλου εγχειρήματος είναι απαραίτητη η συνδρομή και των δημοτών, ο δήμος εξέδωσε ενημερωτικό φυλλάδιο με οδηγίες για ενέργειες και μέτρα τα οποία θα πρέπει να λάβουν οι δημότες ώστε να συμβάλλουν στην προσπάθεια.

Επιδίωξη του δήμου Πύδνας-Κολινδρού είναι το φετινό καλοκαίρι να είναι ένα καλοκαίρι με ακόμη λιγότερα κουνούπια.