Δήμος Κατερίνης: Συνεδρίασε η Διακομματική Επιτροπή εν όψει των Εθνικών Εκλογών

Κοινωνία Πολιτική

Η συνεδρίαση  της  Διακομματικής Επιτροπής, την οποία συγκάλεσε ο Δήμος Κατερίνης, ενόψει των εθνικών εκλογών της 21ης Μαίου 2023, πραγματοποιήθηκε σήμερα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχιακού Μεγάρου. Την συνεδρίαση συντόνισε ο αντιδήμαρχος Διοικητικών/Οικονομικών υπηρεσιών, Λάζος Ντόντης.

Οι εκπρόσωποι των κομμάτων και οι υπηρεσιακοί παράγοντες που παρέστησαν, συζήτησαν για τον τρόπο χρήσης των διαφημιστικών πλαισίων, που διατίθενται για την προβολή τους κατά την προεκλογική περίοδο, τους κανόνες δεοντολογίας που πρέπει να διέπουν την επικείμενη εκλογική αναμέτρηση στο Δήμο Κατερίνης, καθώς και όλες τις σχετικές διατάξεις.

Στην συνάντηση, ρυθμίστηκαν ομόφωνα λεπτομέρειες που αφορούν τη χρήση κοινοχρήστων χώρων του Δήμου Κατερίνης, καθώς και τη διανομή των διαφημιστικών πλαισίων για την καμπάνια κομμάτων με βάση αφενός τις διατάξεις που περιγράφονται σε σχετική εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών και αφετέρου τους χώρους για την υπαίθρια διαφήμιση που διαθέτει ο Δήμος.

Επιπλέον, σε ό,τι αφορά τη διεξαγωγή των κεντρικών ή άλλων υπαίθριων ομιλιών και εκδηλώσεων των κομμάτων διευκρινίστηκε ότι θα πρέπει να υποβάλλεται σχετικό αίτημα απευθείας στην Διεύθυνση Αστυνομίας Πιερίας.

Ο κος Ντόντης ευχήθηκε στους εκπροσώπους των κομμάτων καλή δύναμη και κάθε επιτυχία, ενώ ζήτησε τη συνδρομή όλων, προκειμένου οι εκλογές να διεξαχθούν σε ήπιο κλίμα. Τέλος, δεσμεύτηκε, ότι, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ο Δήμος Κατερίνης και οι υπηρεσίες του, θα βρίσκονται στη διάθεση των κομμάτων κατά την προεκλογική περίοδο για οτιδήποτε χρειαστούν.