Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κατερίνης πραγματοποίησε ο χειρουργός ΩΡΛ και υπ.βουλευτής ΠΑΣΟΚ Πιερίας, Κωνσταντίνος Κουτρούπας: «Το Νοσοκομείο Κατερίνης, ένα «διαμάντι» κτηριακά, μέρα με τη μέρα παρακμάζει (βίντεο)

Πολιτική Υγεία

Επίσκεψη στο Νοσοκομείο Κατερίνης πραγματοποίησε την Τρίτη το πρωί, ο Χειρουργός ΩΡΛ και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στην Πιερία, Κωνσταντίνος Κουτρούπας.
Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ εγκάρδιο κλίμα, καθώς ο κ. Κουτρούπας έκανε μέρος της ειδικότητάς του στο Νοσοκομείο.
Συναντήθηκε με συναδέλφους γιατρούς, νοσηλευτές, διοικητικό προσωπικό και λοιπούς εργαζόμενους, συζήτησαν εκτενώς τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο Κατερίνης, τις υπεράνθρωπες προσπάθειες που καταβάλλει το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό (ιδιαίτερα την εποχή της πανδημίας) και ανέδειξαν την ανάγκη για προσλήψεις μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και παραϊατρικού προσωπικού.


Μετά την επίσκεψη, έκανε τις ακόλουθες δηλώσεις:
«Το Νοσοκομείο Κατερίνης, ένα «διαμάντι» κτηριακά, μέρα με τη μέρα παρακμάζει, καθώς οι τραγικές ελλείψεις ιατρονοσηλευτικού και όχι μόνο προσωπικού, υποβάλλουν σε ταλαιπωρία τον πολίτη, που αναγκάζεται να περιμένει μήνες για να χειρουργηθεί ή να υποβληθεί σε κάποια εξέταση. Ακόμη, είναι απαράδεκτο, λόγω της υποστελέχωσης να μη λειτουργούν τακτικά Ε.Ι. Παθολογικής, να μην υπάρχει οργανωμένη ΩΡΛ και Οφθαλμολογική Κλινική, να υπάρχουν σημαντικές ελλείψεις στη Μαιευτική Κλινική, να λειτουργεί η Μονάδα Τεχνητού Νεφρού με εφημερίες Γενικών Ιατρών, να υπάρχει δυσλειτουργία του Αιματολογικού Τμήματος.
Ως ιατρός που υπηρέτησα στο Νοσοκομείο Κατερίνης και στο ΕΣΥ γενικότερα και ως πολίτης της Πιερίας των 130.000 κατοίκων, με θλίψη μου επιβεβαιώνω ότι η κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο μας και στα Κέντρα Υγείας είναι τουλάχιστον απογοητευτική.
Κοινή διαπίστωση είναι πως το ΕΣΥ, μέσα στην πανδημία, ανταποκρίθηκε σε μεγάλο βαθμό στις απαιτήσεις της κρίσης, χάρις όμως στην αυτοθυσία του προσωπικού του.
Η Κυβέρνηση, όμως, το αφήνει να παρακμάσει απαξιώνοντας τις δομές και τη λειτουργία του, ενώ με το τελευταίο νομοσχέδιο που ψήφισε (Ν.4999/2022) και ειδικότερα με το άρθρο 10 αυτού, υπονομεύει τον δημόσιο χαρακτήρα του, κλείνοντας το μάτι στα μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, δείχνοντας έτσι και το ιδεολογικό της πρόσημο.
Για εμάς στο ΠΑΣΟΚ, προτεραιότητά μας είναι ένα νέο ΕΣΥ, ισχυρό, σύγχρονο ανταγωνιστικό και πάντα δημόσιο. Το ΠΑΣΟΚ δημιούργησε το ΕΣΥ, το ΠΑΣΟΚ και θα το αναγεννήσει. Προς αυτή την κατεύθυνση, έχουμε καταθέσει τις προτάσεις μας, οι οποίες περιλαμβάνουν:
αύξηση της χρηματοδότησης στον ευρωπαϊκό μέσο όρο, ισχυρό σύστημα πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, ενίσχυση δημόσιου χαρακτήρα του ΕΣΥ, μόνιμες προσλήψεις, δωρεάν φάρμακα για ευάλωτους και ένταξη όλων των υγειονομικών στα βαρέα και ανθυγιεινά.

https://www.facebook.com/konstantinos.koutroupas/videos/973419244023949/