Συνάντηση Φ. Μπαραλιάκου με το ΔΣ του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης

Επαγγελματίες Πολιτική

Έναν εποικοδομητικό διάλογο πραγματοποίησε με την Πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου κα. Α. Στρίμπα και μέλη του Δ.Σ  ο υποψήφιος Βουλευτής Φώντας Μπαραλιάκος. 

Στη συνάντησή  τους συζητήθηκαν θέματα που απασχολούν τους δικηγόρους του νομού μας, όπως τα προβλήματα των κτιριακών εγκαταστάσεων των δικαστηρίων, η απουσία πρόβλεψης για  πρόσβαση  στο χώρο των ΑΜΕΑ, η έλλειψη προσωπικού στο Κτηματολογικό Γραφείο Κατερίνης και ο υψηλός συντελεστής ΦΠΑ στις νομικές υπηρεσίες. 

Ο κ.Μπαραλιάκος από την πλευρά του, τόνισε πως από την πρώτη στιγμή εκλογής του συνεργάστηκε με το Δικηγορικό Σύλλογο επισκεπτόμενος με μέλη του ΔΣ τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Τσιάρα για τα ζητήματά τους αλλά και σε έτερη επαφή τους είχε υπάρξει επικοινωνία με τον Υφυπουργό κ. Γ. Κώτσηρα για τα προβλήματα του Δικαστικού Μεγάρου. Επιπλέον μέσω επιστολής προς τους Υπουργούς Δικαιοσύνης και Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε αιτηθεί την  ολοκλήρωση του συστήματος πρόσβασης δικηγόρων, πολιτών και όλων των συλλειτουργων της δικαιοσύνης 

σε ψηφιακή πύλη δικαστικών υποθέσεων.Αλλεπάλληλες υπήρξαν, εξάλλου, και «οι οχλήσεις» του για την υποστελέχωση του Κτηματολογικού Γραφείου.

Στο πλαίσιο της επισκεψής του στο Δικαστικό Μέγαρο ο υποψήφιος Βουλευτής Πιερίας εξέφρασε τις ευχαριστίες του στους δικαστικούς υπαλλήλους περνώντας από όλα τα γραφεία. 

Ο κ. Μπαραλιάκος δεσμεύθηκε πως θα  συνεχίσει  να διεκδικεί  σε συνεργασία με το δικηγορικό σώμα της πόλης μας τα αιτήματά του που αποτελούν και δική του προτεραιότητα.