Γκούνας Αθανάσιος (Σάκης) υπ.βουλευτής): «Εκεί που απουσιάζουν οι κοινωνικές πολιτικές, είναι παρούσα η εκκλησία με το θεάρεστο έργο της…»

Πολιτική

Επίσκεψη στον Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνα, κ.κ. Γεώργιο, πραγματοποίησε ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κ. Αθανάσιος (Σάκης) Γκούνας, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αθανασία Παναγιωτίδου και τον πατέρα του κ. Σωτήρη Γκούνα. Στη εποικοδομητική συζήτηση που ακολούθησε, ο κ. Γκούνας ενημερώθηκε για θέματα που αφορούν την εκκλησία, τις δράσεις της Μητρόπολης και το ποιμαντικό έργο.

Μετά τη συνάντηση ο κ. Γκούνας δήλωσε:

«Ενημερώθηκα από τον σεβασμιότατο μητροπολίτη μας κ. Γεώργιο, για τα θέματα που αφορούν την εκκλησία και τις δράσεις της. Θέλω να τον συγχαρώ για το σπουδαίο και θεάρεστο ανθρωπιστικό έργο που επιτελεί και την αρωγή  της εκκλησίας στους ευπαθείς συμπολίτες μας. Κανείς δεν ξεχνά τα χρόνια της πανδημίας και τις απαγορεύσεις, τις γιορτές κεκλεισμένων  των θυρών, το Πάσχα μέσα στο σπίτι, τις διώξεις πιστών και κληρικών, χειρισμοί από την κυβέρνηση που δίχαζαν την κοινωνία…

Δράττομαι της ευκαιρίας να μιλήσω για το «αθέατο» φιλανθρωπικό έργο που αφορά τα συσσίτια. Γνωρίζω ότι καθημερινά σιτίζονται πάνω από 200 άτομα από την μητρόπολη. Επίσης χορηγούνται γεύματα στους κρατούμενους  της Αστυνομικής Διεύθυνσης, σε πρώην χρήστες ψυχοδραστικών ουσιών της μονάδας απεξάρτησης αλλά και σε φοιτητές της πόλης μας. Ο αριθμός αυτών που έχουν ανάγκη, ακόμη για την επιβίωσή τους ολοένα αυξάνεται. Η εκκλησία και οι εθελοντές επιτελούν σπουδαίο έργο, με αγάπη και καλοσύνη, χωρίς να το διατυμπανίζουν.

Αυτή η αύξηση των συσσιτίων όμως,  καταδεικνύει τις τραγικές δυσκολίες και τη φτώχεια που αντιμετωπίζει σήμερα ο λαός μας. Όταν τα συσσίτια αυξάνονται συνεχώς, αποκαλύπτεται η απουσία του κοινωνικού κράτους, κάτι δεν πάει καλά. Αυτή είναι η σκληρή πραγματικότητα για την οποία δυστυχώς κάποιοι εθελοτυφλούν, δεν βλέπουν, δεν ακούν και θέλουν να μας πείσουν ότι ζούμε στη γη της ευδαιμονίας. Καλούμαστε να το αλλάξουμε αυτό άμεσα, με δικαιοσύνη παντού. Γιατί όπως είπε ο ποιητής μας Γιάννης Ρίτσος «η πρώτη δικαιοσύνη είναι η σωστή διανομή του ψωμιού».