Αθανάσιος Γκούνας, υπ.βουλευτής: «Ο διάλογος με τους πολίτες αποκαλύπτει τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας για τα οποία αδιαφορεί η ανάλγητη αντιλαϊκή  κυβέρνηση της ΝΔ.»

Πολιτική

Το διήμερο 26 και 27  Απριλίου, ο υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ κ. Γκούνας επισκέφθηκε τοπικούς φορείς, υπηρεσίες και χωριά καταγράφοντας τα προβλήματά τους, τα αιτήματα και τις ανάγκες, που απαιτούν άμεσες λύσεις.

Η  καθυστέρηση της έκδοσης των δικαστικών αποφάσεων, η υποστελέχωση στις υπηρεσίες του Υποθηκοφυλακείου και του Κτηματολογίου, η έλλειψη υπαλλήλων πληροφορικής, οι φθορές του Δικαστικού Μεγάρου Κατερίνης και η απουσία υποδομών για την πρόσβαση των ΑΜΕΑ ήταν τα σημαντικότερα από μια σειρά θεμάτων για τα οποία ενημερώθηκε ο κ. Γκούνας, στη διάρκεια  της επίσκεψής του στα δικαστήρια Κατερίνης, το ειρηνοδικείο και το υποθηκοφυλακείο εκφράζοντας παράλληλα στην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Κατερίνης κ. Στρίμπα και στα μέλη του ΔΣ  την αμέριστη συμπαράστασή του στη νομική κοινότητα της Πιερίας, υπογραμμίζοντας ότι οι 6 εθνικές προτεραιότητες  διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ  περιλαμβάνουν προτάσεις  μιας δημοκρατικής διακυβέρνησης για «δικαιοσύνη παντού».

Στην επίσκεψή του στο Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας(ΔΙΠΑΕ), Τμήμα διοίκησης συστημάτων εφοδιασμού Logistics Κατερίνης  και στο νέο Μουσείο Logic Επιστήμης και Τεχνολογίας ο κ. Γκούνας, Λέκτορας ο ίδιος στο ΔΙ.ΠΑ.Ε ενημερώθηκε από τον εμπνευστή του μουσείου,  Πρόεδρο του Τμήματος Κατερίνης,  καθηγητή κ. Δημήτρη Τριανταφύλλου, για τον εκπαιδευτικό πολυχώρο, επιστήμης και τεχνολογίας που κοσμεί την πόλη μας και ξεναγήθηκε στα εκθέματα του πρωτότυπου μουσείου, που θα αποτελέσει αν μη τι άλλο, πόλο έλξης για την εκπαιδευτική, την πανεπιστημιακή κοινότητα και όχι μόνο.

Στο Λιμενικό Τμήμα Σκάλας Κατερίνης, ο κ. Γκούνας είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί και να συζητήσει με τη Λιμενική Αρχή,  τον Πλωτάρχη Λ.Σ. κ. Αδαμίδη Θεμιστοκλή, για τα προβλήματα, τις ανάγκες σε υλικό και εξοπλισμό, τα αυτοκίνητα,  το σκάφος, το προσωπικό καθώς και την ανάγκη αυτονομίας, της χωριστής δηλαδή Λιμενικής Αρχής Κατερίνης(σύμφωνα μάλιστα με τον «Καλλικράτη»), καθώς η Πιερία είναι ίσως ο μοναδικός νομός, με 75  χιλιόμετρα ακτών, που δεν έχει χωριστή Λιμενική Αρχή.

Τα πραγματικά προβλήματα της κοινωνίας «για τα οποία αδιαφορεί η ανάλγητη αντιλαϊκή  κυβέρνηση της ΝΔ», άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ στις συναντήσεις του στον Καταχά Πιερίας και στο Π. Ελευθεροχώρι.  Ο κ. Γκούνας τόνισε ότι «πρέπει με υποδομές και αναπτυξιακά προγράμματα να δώσουμε κίνητρα για καλλιέργειες και επενδύσεις ώστε οι νέοι να μείνουν εδώ σε αυτόν τον ευλογημένο τόπο», ενώ διαβεβαίωσε ότι η νέα προοδευτική διακυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, θα στηρίξει την αγροτική παραγωγή, τα προϊόντα τους,(σιτηρά, ακτινίδια, καπνό), με στόχο, τις καλύτερες τιμές και την αύξηση των εισοδημάτων τους.

Το σημερινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επισκέψεις τόσο στη νότια όσο και στη βόρεια Πιερία.  

Νέα γενιά, νέες ιδέες

Για την Ελλάδα, για την Πιερία

ΓΚΟΥΝΑΣ ΣΑΚΗΣ

Υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής.