Κατερίνη- μετεγκατάσταση Ρομά: Ή “φλύαρη” απάντηση Χιονίδη, ούτε κουβέντα για την ταμπακιέρα – “Ήξεραν ότι ο χώρος είναι ακατάλληλος και τον πρότειναν”

Κοινωνία

“Η μετάθεση – αποποίηση ευθυνών αποτελεί το δυνατό χαρακτηριστικό της δημοτικής σας παράταξης. Μια φλύαρη ανακοίνωση που όμως  δεν απαντά στο ένα και μοναδικό ερώτημα:  «Ποιος και γιατί απέκρυψε ότι ήταν ακατάλληλος  ο χώρος για την εγκατάσταση του οικισμού των Ρομά»;. Ποιος θα αναλάβει επιτέλους την ευθύνη; Ο τότε Δήμαρχος Σάββας Χιονίδης; Ο Υπογράφων το σχετικό έγγραφο Χρήστος Λεμονόπουλος που υπέδειξε το Χώρο Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ)  ή ο τότε Αντιδήμαρχος Δημήτρης Ντούρος; Αν δεν θυμάστε, υπάρχουν και τα σχετικά έγγραφα (επισυνάπτονται). Η διοίκηση του Δήμου  γνωρίζει την απάντηση. Τη ζητούν, όμως επιπλέον ο Χρηματοδοτικός Μηχανισμός του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου και τα  Υπουργεία Εργασίας και Ανάπτυξης”, αναφέρει στην απάντηση του ο Δήμος Κατερίνης στον πρώην δήμαρχο και βουλευτή Πιερίας της Ν.Δ Σάββα Χιονίδη.

Η απένταξη του έργου της μετεγκατάστασης των Ρομά Κατερίνης ανέβασε το πολιτικό θερμόμετρο στην Κατερίνης αφού η διοίκηση του δήμου κατηγορεί τον πρώην δήμαρχο κ. Χιονίδη ότι γνώριζε πως η περιοχή που επιλέχθηκε ως χώρος μετεγκατάστασης των Ρομά ήταν Χώρος Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) ο οποίος αποκαταστάθηκε το 2007 και παραδόθηκε στον δήμο Κατερίνης.  Όπως αναφέρει η διοίκηση του Δήμου Κατερίνης, τότε, αποκρύφθηκε η ύπαρξη του ΧΑΔΑ και επιπλέον δεν εκπονήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες προκαταρκτικές μελέτες και πέντε συναρμόδια υπουργεία υπέγραψαν τον Ιούλιο του 2019 (μόλις δυο ημέρες πριν τη διεξαγωγή των εθνικών εκλογών του 2019) την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την έγκριση δημιουργίας οργανωμένου χώρου προσωρινής μετεγκατάστασης, στο συγκεκριμένο σημείο χωροθέτησης.