Ο Δημήτρης Λεωνίδης προκρίθηκε στον Πανελλήνιο τελικό Microsoft Office Specialist PowerPoint -Για πρώτη φορά μαθητής από την Πιερία, προκρίνεται στον Πανελλήνιο τελικό

Κοινωνία

Για πρώτη φορά κάποιος μαθητής από τον νομό Πιερίας, προκρίνεται στον Πανελλήνιο τελικό Microsoft Office Specialist PowerPoint. O Δημήτρης Λεωνίδης είναι μαθητής Γ’ Γυμνασίου στο Γυμνάσιο Αιγινίου. Αξιολογήθηκε ως ένας από τους 34 καλύτερους χρήστες στην Ελλάδα στο PowerPoint ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές.

Διαγωνίστηκε στην προκριματική φάση στην Θεσσαλονίκη με άριστη βαθμολογία 1000 και χρόνο μικρότερο από 18 λεπτά, σε μια εξεταστική διαδικασία διάρκειας 50 λεπτών. Η ταχύτητα του Δημήτρη ήταν καθοριστική στη είσοδο του στον τελικό, μιας και φέτος είναι η πρώτη χρονιά στην ιστορία του θεσμού, όπου περισσότεροι από 34 μαθητές ανά την Ελλάδα αξιολογήθηκαν με 1000.

Τον Δημήτρη προετοιμάζει ο καθηγητής Πληροφορικής Τηλέμαχος Τζακόπουλος. Το Φθινόπωρο του 2022, στα πλαίσια αναζήτησης νέων ταλέντων από τον νομό μας, ο Δημήτρης  μαζί με  άλλα παιδιά, προτάθηκαν ως δικαιούχοι υποτροφίας για την καλύτερη προετοιμασία τους, από το εθελοντικό εκπαιδευτικό  project ΑΙΕΝ ΑΡΙΣΤΕΥin

Στην Αθήνα, στο ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος στις 6 Μαΐου θα διεξαχθεί ο Πανελλήνιος τελικός.  Ο Δημήτρης  διεκδικεί επάξια ένα εισιτήριο για την  Φλόριντα των Ηνωμένων Πολιτειών, όπου θα γίνει ο Παγκόσμιος τελικός Microsoft Office Specialist PowerPoint.