Μουσείο LOGIC Επιστήμης και Τεχνολογίας του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας στην Κατερίνη: Η Επιστήμη και η Τεχνολογία σε πρώτο πλάνο

Κοινωνία

Παρουσιάστηκε χθες το Μουσείο LOGIC  Επιστήμης και Τεχνολογίας του Τμήματος Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας που εδρεύει στην πόλη της Κατερίνης . Ο κ Τριανταφύλλου πρόεδρος του Τμήματος και Διευθυντής του Μουσείου παρουσίασε τις ενέργειες που γίνανε για την οργάνωση και τη δημιουργία των πρώτων  υποδομών που στηρίχθηκαν οικονομικά στην χρηματοδότηση του ΔΙΠΑΕ  και τοπικών επιχειρήσεων ενώ ο κ Χρήστος Πετούσης Υπεύθυνος, εκπαιδευτικών προγραμμάτων,  παρουσίασε ένα μέρος από τις παρουσιάσεις που γίνονται κατά τη διάρκεια των ξεναγήσεων. Αναπτύχθηκαν επίσης οι σκοποί λειτουργίας του Μουσείου που είναι ,πέραν της λειτουργίας του ως εργαστήριο του Τμήματος ,  η προσέλκυση και ευαισθητοποίηση των μαθητών και των νέων γενικότερα αλλά και του ευρύτερου κοινού σε θέματα Επιστήμης κα Τεχνολογίας με παρουσιάσεις Εκθέσεων, Σεμιναρίων ,Διαλέξεων και άλλων δράσεων.

Παρόντες στη παρουσίαση ήταν η Αντιπεριφερειάρχης κα Σοφία Μαυρίδου, ο Δήμαρχος Κατερίνης κ. Κώστας Κουκοδήμος και η Αντιδήμαρχος Τουρισμού κα Μαρία Τερζίδου οι οποίοι υποσχέθηκαν την στήριξή τους στη λειτουργία του Μουσείου δεδομένης της σημασίας του ως σημαντικό θεσμό  στην κοινωνική ζωή και μέσο προβολής  της πόλης και του Νομού γενικότερα.

Το Μουσείο ήδη δέχεται ομαδικές επισκέψεις από σχολεία του Νομού αλλά και της ευρύτερης περιοχής ( έχουν ήδη γίνει επισκέψεις από σχολεία της Καρδίτσας , του Βόλου, του Κιλκίς και της Θεσσαλονίκης ) ενώ από την επόμενη Δευτέρα θα είναι ανοικτό στο κοινό καθημερινά τα απογεύματα  από τις 7.00-9.00 μμ .  

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό