ΟΡΦΕΟ| Συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της HUAWEI

Πολιτισμός

Στο πλαίσιο της εξωστρέφειας και των χορηγητικών συνεργασιών με εταιρείες με διεθνή ακτινοβολία, ο Οργανισμός Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.) υποδέχθηκε την Μεγάλη Πέμπτη 13 Απριλίου 2023 στη έδρα του, τον εκτελεστικό διευθυντή νοτίων Βαλκανίων του γνωστού Κινέζικου πολυεθνικού κολοσσού  τηλεπικοινωνιακών δικτύων, επικοινωνιακού εξοπλισμού και υπηρεσιών HUAWEI, Kevin Wang.

 Το υψηλόβαθμο στέλεχος που συντονίζει στο νότιο τμήμα της Βαλκανικής χερσονήσου τις αναπτυξιακές δραστηριότητες της εταιρείας, συνόδευε στη συνάντηση εργασίας, ο συλλέκτης έργων τέχνης και υποστηρικτής του Φεστιβάλ Ολύμπου, Γεώργιος Ολύμπιος.

  Τον κ. Wang υποδέχθηκαν και ενημέρωσαν από πλευράς Οργανισμού, ο πρόεδρος, Γρηγόρης Παπαχρήστος, τα διοικητικά μέλη, Ραφαήλ Μετενίδης, Μελίνα Παπαδοπούλου και Περικλής Χατζηγιάννης, καθώς και η εθελόντρια και μέλος της επιτροπής υποδομών, Ροδή Ναβροζίδου.

  Ο κ. Παπαχρήστος στην τοποθέτησή του γνωστοποίησε στον Κινέζο επισκέπτη το περίγραμμα των πενήντα δύο χρόνων λειτουργίας του ΟΡ.ΦΕ.Ο, το διεθνές αφήγημα του Φεστιβάλ όπως αυτό προκύπτει από το θεσμό των τιμώμενων χωρών οι οποίες του προσδίδουν διεθνή αναγνώριση και καταξίωση, την ανάδειξη των ιστορικών και αρχαιολογικών χώρων της Πιερίας, την φιλοξενία ποιοτικών παραστάσεων από την Ελλάδα και το εξωτερικό, την αξιοποίηση του τοπικού καλλιτεχνικού δυναμικού.

  Αναφέρθηκε στη συμβολή των εθελοντών και των χορηγών στην υλοποίηση των παραγωγικών επιλογών του Οργανισμού, ενώ επισήμανε ότι η δυνατότητα χορηγητικής συνεργασίας με την HUAWEI  συνάδει με την προοπτική η Κίνα θα είναι πιθανότατα η επόμενη τιμώμενη χώρα.

  Ο κ.  Wang  ζήτησε και ενημερώθηκε για τη δυναμική του τουρισμού στην Πιερία, τις διαδικασίες ευρείας ανάδειξης του τοπικού πολιτιστικού προϊόντος, την αποδοχή του κοινού στις καλλιτεχνικές επιλογές του Οργανισμού.

  Εξέφρασε ακόμα την ικανοποίησή του που αντίκρυσε τον ιστορικό Όλυμπο, μια προσωπική του επιθυμία, τονίζοντας επιπρόσθετα τη σημαντικότητα ότι οι δύο λαοί μας έχουν το προνόμιο να ξεχωρίζουν με τους μοναδικούς στην παγκόσμια ιστορία πολιτισμούς, από την αρχαιότητα ίσαμε σήμερα. Στάθηκε στην προσφορά στην παγκοσμιότητα των έργων των φιλοσόφων του Αριστοτέλη και του Κομφούκιου.

  Τέλος ο κ. Wang ξεναγήθηκε και ενημερώθηκε για την διαδρομή του Φεστιβάλ Ολύμπου από το ιδιαίτερης αξίας αρχειακό και φωτογραφικό υλικό που κοσμεί τους χώρους του Οργανισμού, ενώ ολοκλήρωσε την επίσκεψή του με επίσκεψη στο αρχαιολογικό μουσείο και τη μουσειακή αποθήκη του Δίου, καθώς και το θέατρο και το αρχαιολογικό πάρκο της ιερής πόλης των αρχαίων Μακεδόνων.

  Αποχωρώντας, εξέφρασε τον ενθουσιασμό του από την επίσκεψη εργασίας, ευχαρίστησε την οικογένεια του Οργανισμού Φεστιβάλ Ολύμπου για την υποδοχή, ενημέρωση και ξενάγηση, δηλώνοντας την εκ νέου συνάντηση με την προοπτική χορηγητικής και όχι μόνο συνεργασίας.