Τον ΟΡΦΕΟ επισκέφτηκε η αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου

Πολιτισμός

Επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά το άριστο και εποικοδομητικό κλίμα συνεργασίας της Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, με τον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου (ΟΡ.ΦΕ.Ο.)

  Στη συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 12 Απριλίου 2023 στην έδρα του Οργανισμού, οι δύο πλευρές σταχυολόγησαν την πορεία της προετοιμασίας του φετινού 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου, οριοθέτησαν το πλαίσιο συνεργασίας και γνωστοποίησαν τις δράσεις με αφήγημα την όσο το δυνατό επιτυχή διοργάνωση και της τρέχουσας χρονιάς.

  Υποδεχόμενος την κ. Μαυρίδου, ο πρόεδρος του ΟΡ.ΦΕ.Ο. Γρηγόρης Παπαχρήστος αφού ευχαρίστησε την κ. Αντιπεριφερειάρχη για την πολύπλευρη και διαρκή υποστήριξη της στις πρωτοβουλίες του σημαντικού πολιτιστικού θεσμού της Πιερίας, επισήμανε χαρακτηριστικά: «Βρισκόμαστε στο τελικό στάδιο της προετοιμασίας, το πρόγραμμα των εκδηλώσεων είναι σχεδόν έτοιμο, προβαίνουμε στις αναγκαίες διορθωτικές παρεμβάσεις στους χώρους των παραστάσεων, διαμορφώνουμε το πλαίσιο της συνεργασίας με την τιμώμενη χώρα η οποία φέτος είναι η Ινδία. Είναι χαρακτηριστικό ότι τούτο το καλοκαίρι θα φιλοξενήσουμε μεταξύ άλλων τρεις κορυφαίες διεθνούς απήχησης συναυλίες με ορχήστρες, από τη Γερμανία, τη Γεωργία και την Αλβανία.

  Το 52ο Φεστιβάλ Ολύμπου είναι αφιερωμένο στον αείμνηστο καθηγητή αρχαιολογίας με το πολυσήμαντο ανασκαφικό έργο στο αρχαίο Δίον, Δημήτριο Παντερμαλή.»

  Από την πλευρά της η κ. Μαυρίδου, επιβεβαίωσε και στην τελευταία συνάντηση την πλήρη υποστήριξή της στον Οργανισμό Φεστιβάλ Ολύμπου, με τον οποίο η Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας ως συνδιοργανωτής συνέβαλε εδώ και πολλά χρόνια στην όσο το δυνατό επιτυχή του πορεία, τονίζοντας: «Έμπρακτα αποδείξαμε διαχρονικά ότι είμαστε δίπλα σας με όλο το δυναμικό της Αντιπεριφέρειες στις δράσεις σας, αλλά  και με την αναγκαία οικονομική συμβολή. Όπως βέβαια το ίδιο και από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με το διαρκές  προσωπικό ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη, Απόστολου Τζιτζικώστα.

  Στην κοινή μας παρουσία στους φορείς της πολιτείας θεωρώ ότι φέραμε σε πέρας τις αναγκαίες τεχνικές παρεμβάσεις στους αρχαιολογικούς και ιστορικούς χώρους της Πιερίας, όπου και υλοποιείται το πρόγραμμα του Φεστιβάλ Ολύμπου.

  Κύριε πρόεδρε και κυρίες-κύριοι σύμβουλοι του ΟΡ.ΦΕ.Ο. μη διστάζετε να επικοινωνείτε μαζί μου ώστε να επιλύω ότι προκύπτει. Η πόρτα του γραφείου μου πάντα είναι ανοικτή.

  Σας γνωρίζω ακόμα ότι ετοιμάζονται τεχνικές παρεμβάσεις για την εύρυθμη και ασφαλέστερη οδική και όχι μόνο πρόσβαση και στους αρχαιολογικούς χώρους μας, συμβάλλοντας έτσι στην τουριστική αναβάθμιση της Πιερίας.

  Είμαι βέβαιη ότι και φέτος το πρόγραμμα του 52ου Φεστιβάλ Ολύμπου, θα μας ταξιδέψει ευχάριστα και μοναδικά στις πολιτιστικές διαδρομές με το αέναο φως του Ολύμπου και την αύρα του Θερμαϊκού.»

  Στις τοποθετήσεις από τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του Οργανισμού, ο Ραφαήλ Μετενίδης γνωστοποίησε τα τεκταινόμενα στον τομέα των διεθνών σχέσεων, τα προγράμματα επιχορηγήσεων και τους χορηγούς, ενώ η Μελίνα Παπαδοπούλου ανέλυσε την προετοιμασία γύρω από τα λειτουργικά ζητήματα του εθελοντισμού, των εθελοντών και των εθελοντικών οργανώσεων.  

  Στην συνάντηση ήταν επίσης παρόντα, ο ειδικός συνεργάτης της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας Χρήστος Τσινίκος, ο συνεργάτης μουσικός και μαέστρος, Νικόλαος Πατρής και η εθελόντρια Ροδή Ναβροζίδου.