Tα ζητήματα της Πιερίας συζητήθηκαν στη συνάντηση Μαρίας Μίχου με Σοφία Μαυρίδου

Πολιτική

Το πολύ καλό  κλίμα από την πολύχρονη συνεργασία της πρώην Βουλευτή Πιερίας και εκ νέου υποψήφιας, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρίας Μίχου, με την Αντιπεριφερειάρχη Πιερίας, Σοφίας Μαυρίδου, επιβεβαιώθηκε για μια ακόμα φορά στην συνάντηση συνεργασίας των δύο κυριών της πολιτικής.

  Η κ. Μίχου έγινε δεκτή από την κ. Μαυρίδου, στο γραφείο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας, την Πέμπτη 6 Απριλίου 2023, όπου η κ. Αντιπεριφερειάρχης παρουσίασε   τις δράσεις και τα έργα ανάπτυξης  που υλοποιούνται στο Νομό Πιερίας, καθώς και τον προγραμματισμό των επόμενων προτεραιοτήτων με έμφαση στην ώθηση για την  αναπτυξιακή διαδικασία και τα αναγκαία κίνητρα, αλλά και την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος  καθόλη τη διάρκεια του χρόνου, ως και τα σημαντικά θέματα του αγροτικού τομέα.

   Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στα ζητήματα της γυναίκας τόσο στην ενασχόλησή της στην πολιτική, όσο και την προστασία της από την έμφυλη και την εργασιακή βία, την μητρότητα.

  Από την πλευρά της η κ. Μίχου, αφού ευχαρίστησε την κ. Μαυρίδου για την καθόλα ενδιαφέρουσα συνάντηση, γνωστοποίησε τις προτεραιότητες και τις πολιτικές θέσεις του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, για τον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης.

  Ότι, η Δημοκρατική Παράταξη απέδειξε διαχρονικά την ταύτισή της με την Αυτοδιοίκηση, κάνοντας πράξη τις πλέον ρηξικέλευθες μεταρρυθμίσεις προσδίδοντας κύρος και πολιτική οντότητα στον θεσμό.

  Θεωρώντας ότι προέχει η ορθή κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ κεντρικής εξουσίας και Περιφερειών, τόνισε ακόμη την επιβεβλημένη   διόρθωση του ανορθολογισμού του υφιστάμενου πλαισίου με τον κατακερματισμό και τις αλληλοεπικαλύψεις των αρμοδιοτήτων και την χειραφέτηση τους από την εκάστοτε Κυβέρνηση.   

  Επισήμανε την αναγκαιότητα πλήρους οικονομικής αυτοτέλειας των Περιφερειακών Ενοτήτων, την σύσταση σχετικού Ταμείου Αυτοδιοίκησης και γενικότερα την δημοσιονομική αποκέντρωση τους.    Ολοκληρώνοντας την συνάντηση οι δύο κυρίες της πολιτικής ανανέωσαν σε νέα εποικοδομητική συνάντηση εργασίας, ενώ η κ. Μαυρίδου ευχήθηκε στην κ. Μίχου προσωπική επιτυχία στις προσεχείς εκλογές.