Η Μαρία Μίχου επικροτεί το παραγωγικό έργο του  Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Κατερίνης

Κοινωνία Πολιτική

Τα θέματα εργασίας αποτελούν κυρίαρχο ζήτημα της Δημοκρατικής Παράταξης, τα οποία διαχρονικά υποστήριξε και ανέδειξε τόσο με σειρά παρεμβάσεων, όσο και με νομοθετικές πρωτοβουλίες στήριξης στην κοινωνία του μόχθου.

  Επιδεικνύοντας έμπρακτα για μια ακόμα φορά την ευαισθησία της στο εργασιακό, η πρώην και εκ νέου υποψήφια Βουλευτής Πιερίας, μέλος της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Μαρία Μίχου, επισκέφθηκε το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Κατερίνης, όπου είχε μια άκρως παραγωγική συνάντηση με την πρόεδρο Μπέττυ Κωνσταντίνου, την οποία συνεχάρη για το φιλεργατικό της έργο, ως επίσης και τα λοιπά μέλη της διοίκησης.

  Η κ. Κωνσταντίνου ενημέρωσε την κ. Μίχου για τα πολλαπλά προβλήματα που απασχολούν τους εργαζόμενους της Κατερίνης και ευρύτερα, όπως η ανεργία, η έμφυλη βία, η παραβίαση των κανόνων εργασίας και του ωραρίου, η έλλειψη προστασίας και τα εργατικά ατυχήματα, οι απολύσεις, η προστασία της μητρότητας, μισθολογικά κ.α.

  Από την πλευρά της η κ. Μίχου στην τοποθέτησή της επισήμανε ότι ο στρατηγικός στόχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι η πλήρης απασχόληση, η αντιμετώπιση της ανεργίας, η δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας, κίνητρα και φοροαπαλλαγές στον ιδιωτικό τομέα για νέες θέσεις εργασίας, η εκπαίδευση του εργατικού δυναμικού μέσω προγραμμάτων δια βίου μάθησης .

  Η κ. Μίχου, αναπτύσσοντας σειρά επιπρόσθετων παρεμβάσεων  της Δημοκρατικής Παράταξης, στάθηκε με έμφαση στην αναβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, την εξάλειψη της φοβικότητας, την προώθηση μιας ειλικρινούς συμφωνίας της πολιτείας με τους κοινωνικούς εταίρους, την πάταξη της φθηνής και απαξιωμένης εργασίας.

  Τόνισε την σημαντικότητα των εθνικών συλλογικών και κλαδικών  συμβάσεων, την στήριξη των συνδικάτων και την κατάργηση κάθε αντεργατικού νόμου, όπως τον τελευταίο που ψήφισε η σημερινή κυβέρνηση.  

  Από την πλευρά της η κ. Κωνσταντίνου ευχαρίστησε την κ. Μίχου για το διαρκές ενδιαφέρον της, τόσο κατά τη διάρκεια της Βουλευτικής της παρουσίας αλλά και καθημερινά, δήλωσε ότι οι δυο τους διέπονται από αμοιβαία συμπάθεια και εκτίμηση και σκιαγράφησε τις μέχρι τώρα κοινές τους πρωτοβουλίες σε θέματα εργασίας, γυναικείων και ευρύτερα κοινωνικών θεμάτων. Ευχήθηκε στην κ. Μίχου καλή επιτυχία στις επικείμενες κοινοβουλευτικές εκλογές.