Δήλωση του Σάκη Γκούνα,  για την πρωτοβουλία επίλυσης του προβλήματος ύδρευσης σε οικισμό στη Λεπτοκαρυά.

Κοινωνία Πολιτική

«Πρόσφατα έδωσα στη δημοσιότητα τις προτάσεις μου για τη διαχείριση των υδάτινων πόρων στην Πιερία καθώς είναι επιτακτική ανάγκη να αναλάβουμε ρεαλιστικές πρωτοβουλίες. 

Οι 8 προτάσεις μου, καλύπτουν όλο το εύρος των προβλημάτων ώστε να αντιμετωπίσουμε τόσο τα υπάρχοντα προβλήματα που σχετίζονται με τη διαχείριση των υδάτινων πόρων του νομού αλλά και αυτά για τα οποία η διεθνής κοινότητα κρούει τον κώδωνα του κινδύνου στο άμεσο μέλλον, με την κλιματική αλλαγή.

 Παράλληλα με το θέμα «νερό»,  ( λόγω της παγκόσμιας ημέρας νερού και του σχετικού νομοσχεδίου της κυβέρνησης), ήρθε στην επικαιρότητα το πρόβλημα ύδρευσης των οικιών κατοίκων της Λεπτοκαρυάς στην περιοχή που εκτίνεται,  από την εθνική οδό και δυτικά προς τον Όλυμπο.

Η εν λόγω περιοχή έχει αναπτυχθεί οικιστικά από ανθρώπους των γειτονικών νομών που γοητεύτηκαν από την ομορφιά του τοπίου και αποφάσισαν να «επενδύσουν» στον τόπο μας, χτίζοντας οικίες, εξοχικά,  που έγιναν για πολλούς η μόνιμη κατοικία τους. Είκοσι χρόνια τώρα, παραμένει άλυτο το πρόβλημα της ύδρευσης το οποίο αντιμετωπίστηκε με προσωρινές λύσεις που δόθηκαν κατά καιρούς, μέχρι σήμερα που η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο  προκαλώντας την αγανάκτηση και την αντίδραση των ιδιοκτητών.

Τα προβλήματα δε λύνονται, μόνο αν τα αγνοούμε.

Δε μπορούμε να αγνοήσουμε το πρόβλημα 100 και πλέον πολιτών. Θέλω να πιστεύω, ότι υπάρχει λύση και θα βρεθεί.

Διαβεβαίωσα κατοίκους  του οικισμού της Λεπτοκαρυάς ότι,  σε επικείμενη συνάντηση με τον δήμαρχο  Δίου Ολύμπου, κ. Γερολιόλιο, θα συζητήσω το θέμα, με την πίστη ότι ο δήμαρχος θα επιληφθεί του θέματος και θα δοθεί οριστική λύση.

Τίθεται σοβαρό θέμα υγιεινής, για την υγεία, των ιδιοκτητών οικιών –εξοχικών, με τη χρήση νερού άρδευσης.

Η Πιερία στερείται υποδομών και αναπτυξιακών έργων, που θα λύσουν την πλειοψηφία των προβλημάτων του νομού.

Θα διεκδικήσουμε λύσεις με νέα πολιτική, με νέες ιδέες, μαζί με τους πολίτες της Πιερίας. Είμαστε αποφασισμένοι να οδηγήσουμε την Πιερία στη θέση που της αξίζει».

Νέα γενιά, νέες ιδέες

Για την Ελλάδα, για την Πιερία

ΓΚΟΥΝΑΣ ΣΑΚΗΣ

Υποψήφιος βουλευτής Πιερίας του ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.

Μέλος Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ –ΠΣ.

Λέκτορας Καθηγητής Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος