Θεοδοσία (Γνωσούλα) Χαϊλατζίδου: Επιτακτική ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση  που καταστρέφει τη χώρα και τις ζωές μας

Πολιτική

Είναι επιτακτική ανάγκη να φύγει αυτή η κυβέρνηση που καταστρέφει και τις ζωές μας και τη χώρα μας κι αυτό θα γίνει γιατί ο κόσμος είναι πλέον αποφασισμένος να πάρει τις τύχες τους στα χέρια του, τόνισε μεταξύ άλλων η υποψήφια βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεοδοσία (Γνωσούλα) Χαϊλατζίδου μιλώντας στη Δίον τηλεόραση.

Σε μια εφ όλης της ύλης συνέντευξη, η κ. Χαϊλατζίδου  αναφέρθηκε κατ΄ αρχήν στην τραγωδία των Τεμπών και στο χρέος όλων απέναντι στα θύματα να αποκαλυφθούν οι υπεύθυνοι, για να μην ξαναζήσει η χώρα παρόμοιες τραγωδίες, ενώ καταλόγισε στην κυβέρνηση καθαρή ευθύνη για τη μη λειτουργία της τηλεδιοίκησης  στη Λάρισα.

Μιλώντας για το πρόσφατο νομοσχέδιο για το νερό που ανοίγει το δρόμο στην ιδιωτικοποίησή του και που τελικά  ψηφίστηκε εν τέλει μόνο από τους βουλευτές της συμπολίτευσης, το χαρακτήρισε «έγκλημα» που ο ελληνικός λαός  δε θα  επιτρέψει να συμβεί, καθώς, όπως είπε,  το νερό είναι κοινωνικό αγαθό, συνταγματικά κατοχυρωμένο.

Σχολιάζοντας την αύξηση του κατώτατου μισθού που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, τη χαρακτήρισε ως «μια ακόμη προεκλογική κοροϊδία», που δε πρόκειται να καλύψει ούτε στο ελάχιστο τις απώλειες των νοικοκυριών από την άνοδο του πληθωρισμού και την ακρίβεια.

Σημείο αναφοράς ήταν και οι κινητοποιήσεις των εκπαιδευτικών ενάντια στην αξιολόγηση. «Δεν λέμε ότι δε θέλουμε αξιολόγηση», είπε, « λέμε ότι θέλουμε να αξιολογηθούν τα πάντα όλα που αφορούν την εκπαιδευτική διαδικασία, από τις υποδομές, που είναι επικίνδυνες ακόμη και για τη σωματική υγεία των μαθητών – μέχρι τα αναλυτικά προγράμματα. Γι΄ αυτό κι ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύτηκε ότι θα καταργήσει την αξιολόγηση Κεραμέως και  θα τη συζητήσει με την εκπαιδευτική κοινότητα σε τελείως διαφορετική βάση».

Εξέφρασε, τέλος, την εμπιστοσύνη της στην κοινωνία, ιδιαίτερα στους νέους  που βγαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας δημόσια πανεπιστήμια, πραγματική δημοκρατία και ανθρώπινα δικαιώματα  και την πεποίθησή της ότι οι πολίτες δεν πείθονται πλέον από τα ψέματα και θα δώσουν τη δύναμη σε μια άλλη κυβέρνηση, μια προοδευτική κυβέρνηση, η οποία θα ανοίξει το δρόμο για την ανάπτυξη της χώρας και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν.