700.000  ευρώ στον Δήμο Κατερίνης & την ΔΕΥΑΚ για την αποκατάσταση ζημιών από πλημμυρικά φαινόμενα

Κοινωνία

Χρηματοδότηση ύψους 700.000 ευρώ στον Δήμο Κατερίνης και την Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης/Αποχέτευσης Κατερίνης, για την «Αποκατάσταση ζημιών από ισχυρά καιρικά φαινόμενα και πλημμύρες («Άριελ») την 1.12.2022 προβλέπει σχετική απόφαση του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Στυλιανού Πέτσα.

«Ευχαριστώ θερμά τον Υπουργό για την άμεση ανταπόκριση στα αιτήματά μας. Κατανόησε από την πρώτη στιγμή την αναγκαιότητα των απαιτούμενων παρεμβάσεων στις πληγείσες περιοχές και υποδομές» τόνισε ο Δήμαρχος Κώστας Κουκοδήμος.

Υπενθυμίζεται, ότι, ο Δήμαρχος Κατερίνης αμέσως μετά τα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα του περασμένου Δεκεμβρίου, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό Χρήστο Τριαντόπουλο, με αρμοδιότητα στα θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές, τον ενημέρωσε διεξοδικά για τις καταστροφές που έχουν προκληθεί στο παραλιακό μέτωπο: οικίες, επαγγελματικοί χώροι, διάφορα σημεία του οδικού δικτύου, υποδομές κ.α., από τις σφοδρές βροχοπτώσεις και τα πλημμυρικά φαινόμενα της 1ης Δεκεμβρίου.

Παράλληλα, παρέδωσε εμπεριστατωμένους φακέλους, που ετοίμασαν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες του Δήμου και της ΔΕΥΑΚ και επικεντρώθηκαν στην αποτίμηση των ζημιών (σημεία που επλήγησαν, φωτογραφικό υλικό, έκταση των ζημιών κ.λ.π.).