Συνάντηση της βουλεύτριας Πιερίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ε.Σκούφα με το Δ.Σ του  ΤΟΕΒ Ενιπέως Λιτοχώρου

Αγροτικά Πολιτική

Συνάντηση με μέλη του νέου Δ.Σ του ΤΟΕΒ Ενιπέως Λιτοχώρου είχε την Παρασκευή 17/3 η βουλεύτρια Πιερίας Ελισσάβετ (Μπέττυ) Σκούφα.

Συγκεκριμένα στην ενημερωτική σύσκεψη μετείχαν ο πρόεδρος του Δ.Σ Σβάρνας Κωνσταντίνος, ο ταμίας Γκιάτας Ανδρέας ,το μέλος Σωτήρης Χασιώτης και ο αντιπρόσωπος  και προεδρεύων στην Γενική συνέλευση των 31 ΤΟΕΒ Αριστείδης Ρεμπατσιός.

Η κ.Σκούφα ενημέρωσε τα μέλη για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης που αναμένεται να κατατεθεί προς ψήφιση την Δευτέρα στην Oλομέλεια της Bουλής και στην ουσία ανοίγει διάπλατα τις πόρτες για την ιδιωτικοποίηση του νερού μιας και δίνει την δυνατότητα σε «τρίτους» να διαχειρίζονται το  νερό, αφήνοντας θολό το τοπίο αν αυτό αφορά και την άρδευση.

Στην συνέχεια ο πρόεδρος κ.Σβάρνας αλλά και τα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ αναφέρθηκαν στα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΤΟΕΒ, ο οποίος να σημειωθεί είναι κερδοφόρος και αριθμεί 950 μέλη έχοντας μάλιστα και αιτήσεις εγγραφής σε αναμονή.

Συγκεκριμένα τονίστηκε η παλαιότητα του αρδευτικού δικτύου που λειτουργεί ολοκληρωμένα από το 1968 το οποίο παρόλα αυτά και με τις συνεχείς προσπάθειες συντήρησής του με τα πενιχρά μέσα που διαθέτει ο οργανισμός αρδεύει σήμερα περίπου 3.000,00 στρέμματα.

Αυτή την στιγμή μάλιστα λειτουργούν μόνο 3 υδατοδεξαμενές και το καλοκαίρι ενισχύεται το δίκτυο και με 2 γεωτρήσεις που είναι σε λειτουργία. Συνολικά μπορούν να αποθηκευτούν 21.800 κ.μ νερού που όμως δεν καλύπτουν σε καμία περίπτωση τις ολοένα και αυξανόμενες ανάγκες άρδευσης λόγω της επέκτασης των δενδροκαλλιεργειών και συγκεκριμένα του ακτινιδίου.

Επειδή όμως το νερό τον χειμώνα υπερχειλίζει και χάνεται καταλήγοντας στην θάλασσα, υπάρχει επείγουσα ανάγκη κατασκευής μίας νέας δεξαμενής σε χώρο που έχει παραχωρήσει ο Δήμος Δίου-Ολύμπου και ετοιμάζεται σχετική μελέτη, ώστε να υπάρχει δυνατότητα ένταξης και νέων μελών στον ΤΟΕΒ και να αρδεύονται περισσότερες εκτάσεις σε ένα Δήμο που είναι και τουριστικός αλλά και με δυναμικές αγροτικές παραγωγές.

Η κ.Σκούφα αφού ευχαρίστησε τα μέλη του Δ.Σ για την ενημέρωση, ευχόμενη καλή και δημιουργική θητεία, δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός και με τον θεσμικό της ρόλο θα βοηθήσει και θα στηρίξει την προσπάθεια ώστε να βρεθεί λύση για την κατασκευή της νέας δεξαμενής που θα αποτελέσει έτσι και αλλιώς αναπτυξιακό παράγοντα της περιοχής.