Πιερία: Εθνική οδός, Εγνατία οδός: Λα καταστασιόν tres απελπιστίκ!

Κοινωνία

“Λα καταστασιόν tres απελπιστίκ”. Μόνο έτσι θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η κατάσταση στην Εθνική Οδό στο ύψος της Πιερίας και συγκεκριμένα από την Κατερίνη μέχρι λίγο πριν την είσοδο της Θεσσαλονίκης. Σήματα, εργασίες, λωρίδες που γίνονται μια, παρακάμψεις μέσα από από το Αιγίνιο, μισή σήραγγα στην Κατερίνη, έργα σε Μακρύγιαλο, Αλυκές και αργότερα ποιος ξέρει ίσως και αλλού. Κάποια έχουν καιρό που ξεκίνησαν ενώ αυτό της γέφυρας Αιγινίου μόλις την Δευτέρα. Ένα μήνα πριν το Πάσχα. Δυο μήνες πριν την έναρξη της καλοκαιρινής σεζόν. Με ότι αυτό συνεπάγεται!

Και προχωρώντας περνάμε τα διόδια Αιγινίου για να αντικρύσουμε μια τριτοκοσμική εικόνα δρόμου, της Εγνατίας οδού, η οποία είναι γεμάτη μπαλώματα. Παντού. Στη δε επιστροφή από Θεσσαλονίκη Κατερίνης ψάχνεις και τη διαγράμμιση σε αρκετά σημεία του δρόμου που είναι σχεδόν ανύπαρκτη !

Για τις συνέπειες που θα έχουν τα πολλά μέτωπα εργασιών από την Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου χωρίς καμία επικοινωνία με την τοπική κοινωνία, αναφέρθηκε στην εκπομπή “Σήμερα σε 60′” στη Δίον Τηλεόραση και στη δημοσιογράφο Εύη Μιχωλού, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Πιερίας και πρόεδρος του ΠΟΤΑΠ κ. Ηρακλής Τσιτλακίδης, ο οποίος σημείωσε μεταξύ άλλων ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από πλευράς της Αυτοκινητόδρομος Αιγαίου. Είχαν προηγηθεί επιστολές με τις οποίες ζητούσαν το χρονοδιάγραμμα των εργασιών τόσο από την ΕΞΕΠ όσο και από τον βουλευτή Πιερίας κ. Μπαραλιάκο.

Για ένα νομό που στηρίζεται στο μεγαλύτερο ποσοστό, δηλαδή πάνω από 70% στον οδικό τουρισμό η κατάσταση της εθνικής οδού, της Εγνατίας , αλλά και η ταλαιπωρία από τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, μόνο κίνητρο δεν μπορούν να είναι για τους επισκέπτες -τουρίστες.

E.M