Κατερίνη: Γονείς επιτέθηκαν σε καθηγητή του παιδιού τους στο γυμνάσιο και μετά του έκαναν μήνυση

Κοινωνία

Ένα περιστατικό βίας απέναντι σε εκπαιδευτικό σημειώθηκε στο Γυμνάσιο Περίστασης Κατερίνης, όπου γονείς και συγγενείς ενός μαθητή προπηλάκισαν καθηγητή πληροφορικής και του άσκησαν σωματική βία, ενώ στη συνέχεια προχώρησαν σε μήνυση εναντίον του.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του ThessToday.gr, στο ρεπορτάζ της Ελίνας Τουκουσμπαλίδου το περιστατικό σημειώθηκε πριν από 15 ημέρες στο Γυμνάσιο Περίστασης. Ο μαθητής, καταγωγής Ρομ, μάλωνε με έναν συμμαθητή του εντός της τάξης για μεταξύ τους διαφορές και πιάστηκαν στα χέρια. Τον διαπληκτισμό αντιλήφθηκε ο καθηγητής, ο οποίος έσπευσε να χωρίσει τα δύο παιδιά. Όπως αναφέρουν πηγές του ThessToday.gr, ο καθηγητής κράτησε τον Ρομ μαθητή για να τους σταματήσει και όσο τον κρατούσε, ο άλλος μαθητής βρήκε την ευκαιρία να χτυπήσει το παιδί στο πρόσωπο.

Αργότερα οι γονείς και οι συγγενείς του πρώτου μαθητή έφτασαν στο σχολείο, απείλησαν τον καθηγητή, τον προπηλάκισαν και προχώρησαν σε χειροδικία. Ο καθηγητής χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Γ.Ν. Κατερίνης.

Μάλιστα οι γονείς, καταλογίζοντας ευθύνες στον εκπαιδευτικό για ό,τι συνέβη με το γιο τους, προχώρησαν σε μήνυση. Το περιστατικό οδήγησε τους συναδέλφους του στο Γυμνάσιο Περίστασης να εκδώσουν ανακοίνωση, εκφράζοντας τη συμπαράστασή τους στον καθηγητή, ενώ ανακοίνωση εξέδωσε και η ΕΛΜΕ Πιερίας. Συνάδελφός του μάλιστα που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του (τα στοιχεία του βρίσκονται στη διάθεση της ιστοσελίδας μας), κάνει λόγο στο ThessToday.gr για έναν καθηγητή ήπιων τόνων, ο οποίος δε θα προχωρούσε σε πράξη ρατσιστικού χαρακτήρα.